avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Posibilitate de anulare contract de V-C
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Posibilitate de anulare contract de V-C

Buna ziua,

Am o intrebare destul de delicata.
Si adica , daca trei perzoane fizice "X" ,"Y'' si ''Z'' (dezvoltatori imobiliari se apuca de construit un ansamblu rezidential.
Unul din cele trei persoane fizice "X'' este intre timp si administratorul unei firme de c-tii pe numele de "S.C A S.R.L" . Aceasta firma "A" a mai facut un proiect de dezvoltare de ansamblu de locuinte colective. Aceasta fima vanzamd mai mult de jumatate din apartamentele din acest ansamlu.Firma luand ulterior un credit ipotecar pe terenul de sub imobil si pe proiectul de ansamblu un credit de "xxx.xxx mii euro" acesta nu a rambursat.
Ajunganduse in instanta pentru recuperarea creantelor neplatite , si banca cerand intrarea in insolventa a firmei de c-tii "A".

Administratorul acestei firme "A" se regaseste printre dezvoltatorii ansamblului de locuinte construita de catre cei trei "x,y si z"

Acesta din urma (administratorul sociatatii "A") persoana fizica "x" respecti persoana fizica "y" sotia lui "x" au vandut terenul respectiv proiectul ansamblului de locuinte colective la persoana fizica "z" si la sotia acestuia .( cu contract ce V-C in fata unui notar , notanduse acesta dupa acea in C.F.-ul terenului ) ramanand proprietari in acte p.f. "z" respectiv sotia acestuia.

Intrebarea este urmatoarea:

In cazul declararii situatiei de insolventa a respectivei societati "A" instanta de judecata poate anula contractul de V-C(teren+cota parte din proiect ansamlu de locuinte) a persoanei fizice "X" si sa se ajunga in acest caz la executarea bunurilor(sau a fostelor proprietati) ale persoanei fizice "x" care are si calitatea de administrator al societatii "A"?

Mentionez ca apartamentele din acest ansamblu sunt deja vandute, singura problema este ca a fost smecher si le-a vandut cu antecontracte de V-C in fata unui avocat.

Si din cate am inteles instanta poate anula aceste antecontracte in favoarea bancii care vrea sa-si recupereze creanta?
Este adevarat?

Daca este deja notat un proces de prestatie tabulara , deschisa si pe rol , o poate anula si pe aceasta?

Va multumesc anticipat de raspunsuri.

Cu stima,

Patitul 2 #-o

Alte discuții în legătură

Constructii anexe AncaIMacovei AncaIMacovei locuiesc intr-un ansamblu rezidential nefinalizat inca. la finalizare, cf contractului de v-c cumparatorul se obliga sa cumpere si vanzatorul sa ne vanda doar ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumpare cu firma in insolventa financiara acremene acremene Buna seara am si eu o MARE PROBLEMA, pentru care va rog sa ma sfatuiti.. Decembrie 2007 am achitat o suma de bani pentru un apartament in faza de proiect cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu rezerva dreptului de proprietate SANTIER SANTIER Buna seara! Am rugamintea unei povete intr-un aspect. Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare – cumparare pt. un ap. Nou, dintr-o serie de 2 ... (vezi toată discuția)