avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Antecontract de vanzare-cumpare cu firma in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Antecontract de vanzare-cumpare cu firma in insolventa financiara

Buna seara
am si eu o MARE PROBLEMA, pentru care va rog sa ma sfatuiti..
Decembrie 2007 am achitat o suma de bani pentru un apartament in faza de proiect cu finalizare August 2008 cu o persona fizica ...azi 17 Iulie 2009 este in proportie de 60% terminat plus o ipoteca la banca cu sarcini in CF din Martie 2008, ( mentionez ca am primit de la banca notificare de cedare a creantelor noastre catre banca) de curand se pare firma a carui administrator este persoana fizica cu care am antecontractul a intrat in procedura generala de insolventa.
Acesta pentru a garanta imprumutul de la banca a girat pamantul si constructia ansamblului unde urma sa devin propietara#-o
Care ar fii cela mai rau lucru la care sa ma astept??
Se poate scoate ansamblu la licitatie si noi sa ramanem pagubiti cu ochii in soare?????
Ce solutii imi recomandati?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:55, 17 Iulie 2009
Da. Terenul si constructia pot fi vandute pentru indestularea creditorilor care au garantii reale. Daca va mai ramane ceva dupa plata datoriilor catre acesti creditori, vor fi platiti si creditorii chirografari, printre care si dumneavoastra. Daca nu va mai ramane nimic, veti ramane, asa cum spuneati, cu ochii in soare.

Puteti incerca sa verificati daca investitorul nu mai are si alte bunuri care sa fie aduse la masa credala.

Vetu putea urmari si bunurile viitoare ale investitorului, in masura in care acestea vor exista.

Situatia dumneavoastra nu este deloc fericita.
Cel mai rau lucru la care va puteti astepta este ca banca sa scoata la vanzare prin licitatie publica garantia , sa o vanda la un pret X , sa se indestuleze cu suma reprezentand contravaloarea creditului acordat , penalitatile , etc si sa nu mai ramana nici un ban in urma acestor operatiuni. Caz in care pierdeti banii platiti ca avans !
Desigur , exista posibilitatea ca sa urmariti si bunurile viitoare ale respectivului dar este greu de crezut ca va mai cumpara vreodata ceva pe numele sau fiindca tot atat de bine este posibil ca nici macar banca sa nu reuseasca sa-si recupereze integral creditul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ? (vezi toată discuția)