avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea unei societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea unei societati

Doresc sa deschid un coafor in provincie unde sa lucrez doar eu.De ce acte am nevoie pentru infiintarea unei societati sau asociatie familiala?Cum se poate numi si cum trebuie sa procedez pentru a fii in legalitate?Si banuiesc,ca trebuie sa platesc si la stat impozit/luna(an),nu? X-(
Cel mai recent răspuns: AmaliaPopescu , utilizator 17:45, 16 Iunie 2011
Pentru ca doriti inteleg o afacere mai mica si mai usor de gestionat va recomand intreprindere individuala, care va da si posibilitatea sa mai angajati pe cineva daca doriti. Numele oficial, din actele de la registrul comertului va fi constituit din Numele si Prenumele d-voastra cu Intreprindere Individuala la sfarsit. Evident va trebui sa platiti un impozit(16%) pe diferenta dintre incasari si cheltuieli. Deasemenea, va trebui sa aveti si casa de marcat fiscala.Mergeti la registrul comertului din orasul, resedinta de judet de care apartineti si acolo il infiintati.
Subscriu la sfaturile colegei de mai sus. Detalii infiintare intreprindere individuala aici:[ link extern ]
Costurile legate de inmatriculare nu depasesc 300 ron.
V-as recomanda sa va infiintati un PFI - e mai convenabil din toate punctele de vedere (oersoana fizica independenta)
Poate ne spune utilizatorul Madalina ce inseamna persoana fizica independenta, pentru ca recunosc, eu personal nu am mai intalnit asa ceva....

Alte discuții în legătură

Pfa-asociatie fam magda69 magda69 Buna seara. Daca avem pfa putem trasforma in asociatie familiara? daca se poate cum se procedeaza , taxele sunt mai mari ?si care sunt actele ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, As dori sa-mi infiintez un PFA Ca acte necesar am aflat ca trebuie: o copie dupa actul de identitate al viitoarei persoane fizice autorizate / ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)