avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii PFI Farmacist- contributii FNUASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

PFI Farmacist- contributii FNUASS?

Buna ziua,

Sunt farmacista (PFI-detintor de cod unic de inregistrare fiscala platitor de TVA)si am un contract de prestari servicii (furnizare de servicii farmaceutice) cu o societate comerciala (farmacie). Lunar emit factura pentru serviciile prestate, beneficiarul serviciilor mele , conform contractului, are obligatia "de a calcula, retine si vira prin retinere la sursa o cota de impunere de 10% aplicata la venitul brut al pretatorului de servicii ( beneficiar de venit) " mie ramanandu-mi sa achit restul de 6% impozit.
De asemenea este specificat in contract urmatorul aspect:
"In baza art III alin 11 din OUG nr 58/2010 pentru modificare si completarea legii 573/2003 privind Codul Fiscal si alte masuri financiar-contabile modificata prin OUG nr 82/2010 beneficiarul de servicii in calitate de platitor de venit, are obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari de somaj corespunzatoare venitului realizat de prestatorul de servicii". (procent din venitul brut de 11%)

Va rog sa ma lamuriti daca pe langa plata diferentei de 6% impozit din venitul brut, si 5,5% asigurari de sanatate dupa deducerea cheltuielilor, trebuie sa achit suplimentar 0,85% catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru concedii medicale de boala si/sau concediu medical de maternitate?

Va Multumesc

Cel mai recent răspuns: sorana2 , utilizator 15:35, 26 Octombrie 2011
D-na Ilinca ,cum ati obtinut CODUL CAEN pentru meseria de Persoana Fizica Independenta ca si Farmacist ,pentruca mie mi s-a spus de la Registrul Comertului Arad ,ca nu exista cod CAEN pentru meseria aceasta,doar daca ai societate comerciala? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea farmacistului ca pfi pisoi mic si rau pisoi mic si rau Buna ziua! Incepand cu data de 01.02.2011 firma la care lucrez ne forteaza sa trecem de la contract de munca la forma de PFI. Ne-a fost prezentat un model de ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)