avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are dreptul A.G. sa hotarasca debransarea ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are dreptul A.G. sa hotarasca debransarea ?

La noi in Asociatie Administratorul vrea sa debranseze partile comune din interior de la caldura , (respectiv baie si bucatarie unde exista coloane de trecere a caldurii )si unde nu sunt montate repartitoare de costuri a caldurii pe motiv de calcul al caldurii. I-am spus ca nu are nici un drept sa faca debransarea iar el a dispus sa se hotarasca in A.G.
Are dreptul A.G. sa ma debranseze de la caldura ?
Nu prea inteleg ce vrea sa debranseze? Adica caloriferele din baie si bucatarie de la fiecare apartament?
Intr-o asociatie de proprietari deciziile si hotararile sunt dispuse prin majoritate de voturi de catre participantii la adunarea generala;administratorul are strict calitatea de angajat al asociatiei de proprietari avand obligatia sa execute dispozitiile adunarii generale,a presedintelui si comitetului executiv ale asociatiei de proprietari
In situatia imobilelor unde caldura este contorizata exista aplicate repartitoare de costuri pe toti consumatorii,indiferent unde sunt acestia baie,bucatarie,etc
Eventuala masura de debransare partiala numai a anumitor calorifere din imobil racordat la sistemul centralizat de incalzire, nu are temei legal
Daca se va face debransarea se face de la parter ( sau subsol ) aceste tevi pornesc de jos pana la etajul IV , daca tai de exemplu tevile la et. I etajele superioare raman fara caldura .
In legea debransarii scrie ca trebuie sa ai acceptul vecinilor de pe verticala si orizontala pentru debransare dar hotararea A.G. care se ia prin nr. de participanti la sedinta este mai presus de lege.
De care lege sa tinem cont ?:hm:
Eu cred ca o debransare de la subsolul unui bloc afecteaza pe proprietarii care nu sunt de acord, caci acestia doresc sa foloseasca in deplina libertate o parte din instalatia comuna de incalzire aflata in proprietate comuna.Ori tocmai toata legislatia asociatiilor de proprietari are rolul de a preveni abuzul unora sau unuia de a impiedica deplina folosinta a spatiilor sau instalatiilor comune.Daca nu se intelege aceasta esenta de catre acea majoritate creata impreuna cu presedintele de asociatie inseamna ca acolo poate interveni arbitrariul.

Altfel spus face-ti o cerere catre presedintele asociatiei si informat-il ca nu sunteti de acord cu aceasta masura si sa va lase in continuare sa folositi acea parte a instalatiei pentru care a-ti platit atunci cand a-ti cumparat apartamentul si de a carei folosinta vreti sa va bucurati pentru totdeauna in veci.
Credeti ca cererea mea catre presedinte va impiedeca hotararea A.G . , :rtfm :care la urma urmei este hotaratoare si ne supunem majoritartii .

Alte discuții în legătură

Contorizare calorifere baie/bucatarie ultimul etaj cattalin81 cattalin81 Buna seara, Avand in vedere ca locuiesc la ultimul etaj am in bucatarie si sufragerie calorifere de dimensiuni mici. Mentionez ca blocul nu este izolat ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)