avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare

Daca stiu bine , orice persoana poate reprezenta in fata instantei pe oricine . Fiti va rog amabili , a-mi comunica reglementarea in acest domeniu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 14 Mai 2011
Art. 67 Codul de procedura civila.
Conform acestui articol, partile pot sa-si exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.
Codul de procedură civilă reglementează reprezentarea în procesul civil a persoanelor lipsite de capacitate (art.42) denumită şi reprezentare legală, precum şi reprezentarea voluntară sau convenţională a părţilor, care, deşi au capacitate de exerciţiu, înţeleg să conducă procesul printr-un mandatar . (art.67 şi urm. c.proc.civ.).
Reprezentarea convenţională judiciară în cazul persoanelor fizice ia naştere prin acordul părţilor, în baza unui contract de mandat. Deoarece are caracterul unui contract de mandat, reprezentarea convenţională a persoanelor fizice este reglementată în principiu de dispoziţiile codului civil privitoare la contractul de mandat (art.1532-1559), faţă de care legea procesuală civilă a stabilit reguli speciale cerute de specificul acestei reprezentări (art.67-73 c.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare milan92 milan92 Pot sa reprezint sotia intr-un proces civil?Daca da cum si pe baza carui articol din cod civil?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici? bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor ... (vezi toată discuția)