avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei

In cazul in care tatal se afla in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, iar mama nu-i mai permite de circa 2 luni sa exercite aceste atributii, ce trebuie sa faca acesta pentru a reusi sa se ocupe de cresterea si intretinerea copilului.
Cel mai recent răspuns: DANA MOISE , utilizator 22:56, 15 Mai 2011
ce mai precis nu il lasa sa faca? si in ce relatii sunt parintii?
poate pe calea actiunii judecatoresti sa-si rezolve vaceasta problema...de exemplu sa-i fie incredintat pentru a-l ingriji in continuare...
acum depinde de ce relatie este intre cei 2 parinti....
buna seara,
fiul meu impreuna cu concubina sa are o fetita in varsta de 1 an.
Inca de la inceput, 01.02.2009 relatia lor a fost extrem de tensionata iar el a fost constrans sa renunte la legatura cu mine, cu parintii lui. Am acceptat cu greu situatia, dar constat ca am facut o mare greseala. Concubina care este cu 5 ani mai in varsta decat el a reusit sa-si atinga, probabil, niste scopuri. Spun asta pt ca a dat nastere unei fetite, l-a facut sa contracteze un credit in val. de 30.000 lei, bani care s-au cheltuit cu amenajarea camerei copilului, nasterea, haine, etc, l-a fortat sa intre in ingrijire copil pana la 2 ani...
Mentionez ca fiul meu a avut drepturi salariale frumusele iar indemnizatia de ingrijire copil este de aprox.2000 lei/luna (concubina in ultimele 12 luni anterioare nasterii nu a prea lucrat).
Dupa ce l-a dat afara din casa in jurul datei de 07.01.2011 (fusese luat in spatiu, deci avea acelasi domiciliu), nu i-a mai permis sa se ocupe de ingrijirea copilului, ea avand procura pt a ridica indemnizatia de la postas.
Ce trebuie sa faca pt a-si exercita atributiile de parinte, de ingrijirea si cresterea copilului pana la varsta de 2 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil 2 ani DANA MOISE DANA MOISE Buna ziua, In cazul in care un tata este in ingrijire copil pana la 2 ani iar concubina (mama copilului) dupa ce l-a dat afara din casa nu-i mai permite sa-si ... (vezi toată discuția)
Lnfierea nepotului de catre bunici madalinaminca madalinaminca buna ziua, numele meu este madi, sunt din pitesti.ma confrunt cu urmatoarea situatie:in 2011 prietena fiului meu a ramas insarcinata si a nascut in 2012.atat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului yoyo21 yoyo21 buna ziua. ma poate ajuta cineva cu ceva informatii in legatura cu un concediu de paternitate? am 22 de ani lucrez in armata de la 18 ani si viitoarea mea ... (vezi toată discuția)