In cazul in care tatal se afla in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, iar mama nu-i mai permite de circa 2 luni sa exercite aceste atributii, ce trebuie sa faca acesta pentru a reusi sa se ocupe de cresterea si intretinerea copilului.
ce mai precis nu il lasa sa faca? si in ce relatii sunt parintii?
poate pe calea actiunii judecatoresti sa-si rezolve vaceasta problema...de exemplu sa-i fie incredintat pentru a-l ingriji in continuare...
acum depinde de ce relatie este intre cei 2 parinti....
buna seara,
fiul meu impreuna cu concubina sa are o fetita in varsta de 1 an.
Inca de la inceput, 01.02.2009 relatia lor a fost extrem de tensionata iar el a fost constrans sa renunte la legatura cu mine, cu parintii lui. Am acceptat cu greu situatia, dar constat ca am facut o mare greseala. Concubina care este cu 5 ani mai in varsta decat el a reusit sa-si atinga, probabil, niste scopuri. Spun asta pt ca a dat nastere unei fetite, l-a facut sa contracteze un credit in val. de 30.000 lei, bani care s-au cheltuit cu amenajarea camerei copilului, nasterea, haine, etc, l-a fortat sa intre in ingrijire copil pana la 2 ani...
Mentionez ca fiul meu a avut drepturi salariale frumusele iar indemnizatia de ingrijire copil este de aprox.2000 lei/luna (concubina in ultimele 12 luni anterioare nasterii nu a prea lucrat).
Dupa ce l-a dat afara din casa in jurul datei de 07.01.2011 (fusese luat in spatiu, deci avea acelasi domiciliu), nu i-a mai permis sa se ocupe de ingrijirea copilului, ea avand procura pt a ridica indemnizatia de la postas.
Ce trebuie sa faca pt a-si exercita atributiile de parinte, de ingrijirea si cresterea copilului pana la varsta de 2 ani?