avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despagubire din partea asiguratorului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despagubire din partea asiguratorului

Toate creditele facute sunt de regula asigurate.Socrul meu a facut un credit la CEC vara trecuta si a beneficiat de o polita de asigurare in caz de deces in grup pe care cei de la CEC au incheiat-o cu o societate de asigurari din romania.toate bune si frumoase dupa 3 luni a murit omul si eu am cerut companiei de asigurare sa-si onoreze obligatia contractuala.M-au refuzat politicos pe motiv ca socrul meu a murit de inima(stop cardio respirator).
Ce obligatii au cei de la compania de asigurari??? Trebuie ca noi mostenitorii sa platim creditul ramas???sau este obligatia asiguratorului???cn ma poate ajuta cu un raspuns??? multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:25, 16 Mai 2011
Va trebui sa intrati in posesia contractului de asigurare pentru a vedea clauzele la incheierea acestuia; pentru a fi operabila, ar trebui sa exista risc din orice cauza de deces, dar nu e obligatoriu; exista contracte prin care se exclud bolile cronice, asadar e posibil sa aveti de-a face tocmai cu o astfel de situatie.
In cazul in care nu plateste asiguratorul si, potrivit conditiilor de asigurare, are dreptate, cei care accepta mostenirea vor trebui sa plateasca si creditul ramas nerambursat.
Am contractul si nu am vazut undeva sa scrie ceva ,in plus fata de asta socrul meu a recunoscut ca are probleme cardiace,intreb atunci de ce mai avem nevoie de asigurari de acest gen???daca platesc mostenitorii???
multumesc
Daca in cererea de asigurare a declarat ca sufera de inima atunci acel risc nu este acceptat in asigurare si daca decesul s-a produs din aceasta cauza, atunci asiguratorul respectiv nu va despagubi evenimentul produs. De asigurare aveti nevoie pt ca decesul se putea produce dintr-o multitudine de cauze care sa nu aiba legatura cu boala de inima si atunci ar fi fost despagubit. Mostenitorii pot prelua creditul si il pot achita in conditiile specificate de banca.
Informatiile furnizate sunt evazive, cu caracter de insinuare:socrul meu a recunoscut ca are probleme cardiace
La fel detaliul : M-au refuzat politicos
Un lucru este cert: Nu se poate asigura cineva, pentru un evenimet/risc ce este evident si aproape sigur ca se va produce, respectiv un accident cardiac pentru o persoana care sufera de afectiuni cardiace instalate (la data asigurarii)
Daca "recunoasterea" reprezinta mentiunea in scris privind afectiunea cardiaca deja instalata la data asigurarii si/sau se dovedeste prin fisa medicala emisa de medicul de familie acest aspect, este foarte sigur ca asigurarea nu acopera acest risc (deces prin stop cardio respirator):rtfm:
Exercitii de logica:
-daca stiu ca pestele de pe taraba este prins acum o saptamana, il mai cumpar sperand sa nu ma intoxic daca il mananc?:-/
-daca vad un mar cu gaura de vierme, il cumpar sau cer vanzatorului sa-l schimbe?:(
Multumesc pt raspunsurile dumneavoastra dar doresc totusi parerea unor avocati,cat despre asiguratori...intradevar in Romania se poate sa faceti ce faceti va doresc sa lucrati cativa ani in occident in breasla sa vedeti cum trebuie sa faceti meseria=D>
Oricum ca si informatie stimate Nucu$ nu exista in contract si nici vre-un raspuns adresat cum ca nu va fi asigurat creditul...logica pastrati-o pt dumneavoastra.
Urez bun venit celor de la AXA ASIGURARI se pare ca ne zambeste cel de sus si firmele de 2 lei care fac asigurari dar nu despagubesc usor, usor dipar.

Alte discuții în legătură

Despagubire conform certificatului de asigurare? IonutSa IonutSa Buna ziua! Ma numesc S Ionut! Tatal meu S Florin a luat un credit in 2011 de la Raiffeisen Bank,la care a fost atasat si un certificat de asigurare in caz de ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau simlizuk simlizuk .AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. a murit tatăl meu și avea asigurare pe următoarele: ... Ionut mihnea Ionut mihnea Buna ziua. A murit tatăl meu și avea asigurare pe următoarele: deces din accident; invaliditate totala permanenta din accident; invaliditate parțială din ... (vezi toată discuția)