Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: Mama mea avea până in ianuarie 2011 o pensie de urmas de 372 ron si o pensie de CAP de 405 ron. In februarie a primit pensia de urmas mai mare 468 ron si CAP 405. Printr-o decizie a casei de pensii i s-au retinut cei 90 ron pe care ii primise in februarie ca fiind drepturi nemeritate (cf. legii 263/2010). In luna martie pensia de CAP i-a scăzut la 321 ron. Deasemenea i se retine CAS-ul la toata suma (pensie urmas+ CAP) 50 ron. Nu mai intelegem nimic. Ti se dau bani care apoi ti se iau, CAS-ul se ia la toata suma desi depaseste doar cu 3 ron suma vizata de guvern. Este normal asa sau este vre-o greseala? Se pot modifica pensiile dupa cum gresesc casele de pensii sau nici ei nu stiu cum sa calculeze conform noii legi. Va rog sa ne ajutati cu un raspuns, poate este cazul sa facem contestatie. Va multumim.
Pensie de urmas
Cineva2424
Problema mea este urmatoarea: Am luat pensie de urmas pana in 2011 cand am terminat masterul. In septembrie 2009 m-am angajat, fara insa sa stiu ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)