avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... completare hotarare jud.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

completare hotarare jud.

cererea de completare hotararii judecatoresti irevocabile, in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, deoarece acestea s-au acordat doar pe sfert desi mi s-au admis cererile de apel si recurs, trebuie sa o fac intr-un anumit interval de timp de la pronuntare? mentionez ca au trecut 20 de zile de la pronuntare
cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:44, 16 Mai 2011
pt inceput cheltuielile de jud vi s-au acordat in totalitate si acel sfert este rezultatul unei erori de calcul sau a unei omisiuni?
daca da cere de completare dispozitiv sau indreptare eroare materiala se poate face oricand si nu doar inlauntrul vreunui termen
daca nu , adica acea suma este acordata ca urmare a reducerii cuantumului de catre instanta at nu mai puteti solicita completarea sumei pana la integralitatea ei astfel cum ati solicitat-o
sofia34 a scris:

cererea de completare hotararii judecatoresti irevocabile, in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, deoarece acestea s-au acordat doar pe sfert desi mi s-au admis cererile de apel si recurs, trebuie sa o fac intr-un anumit interval de timp de la pronuntare? mentionez ca au trecut 20 de zile de la pronuntare
cu multumiri.


1. Instanta trebuie sa motiveze de ce vi s-au acordat numai 1/4 din valoarea cheltuielilor de judecata .

2. Cererea de completare a hotararii judecatoresti : Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare (art.281 ind.2 alin.1 C.proc.civ.).
Foirmujlatgi deja cererea de completarea dispozitivului sau indreptare eroare materiala, nu asteptati redactarea hotararii. Dupa redactare , eventual o precizati in functie de motivele din decizie.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am primit prin posta la cererea mea minuta deciziei din recurs, unde se precizeaza suma pe care partea dversa trebuie sa mi-o dea, fara nici un alt comentariu. Am facut cerere si pentru a primii decizia dar azi am aflat, ca se trimite doar dupa redactare. In acst context fac cerere de completare sau cerere de indreptare eroare a hotararii jud.?
Sanatate multa.
cred ca sunteti in eroare.faptul ca instanta a admis cheltuielile nu inseamna ca v-a admis toate cheltuielile.faptul ca prin minuta instanta a specificat care este cuantumul acestora inseamna ca v-a acordat doar o parte.iar acesta nu e un motiv legal pt a face o cerere de indreptare a erorii materiale. fiindca nu este nicio eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate cu hotarate judecatoreasca. Costy 27 Costy 27 Am obtinut hotararea definitiva pentru 1,8 ha de teren spre emiterea TP,dar pe hotarare specifica ca nu obliga comisia la cheltuielile de judecata ca nu ca nu ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hotarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Intr o hotarare judecatoreasca pronuntata de tribunal, in redactarea acesteia instanta de judecata strecoara erori in ceea ce priveste cuantumul taxei privind ... (vezi toată discuția)