avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua,
Lucrez la un SRL si as vrea sa stiu daca este necesar sa ne inscriem in registrul operatorilor intracomunitari. Mentionez ca avem ca obiect de activitate: comert cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii. Daca raspunsul este afirmativ, care sunt actele de care am nevoie pentru inscriere?
De asemenea, as vrea sa stiu daca exista obligatia de inregistrare la ANAF a contractelor incheiate intre operatorii intracomunitari.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 12:56, 17 Mai 2011
Nu veti putea factura EUR inainte de a va inregistra ca operator intracomunitar!!Consultati un contabil pentru a nu avea surprize neplacute. Facturile in EUR trebuie decalarate.

succes
av. Ileana Schwarz
cerere tip, cazier judiciar administrator, mergeti la finante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)
Facturare firma din franta cris2279 cris2279 Buna ziua, In cazul unui PFA cu norma de venit, care factureaza firma din Franta, ce declaratii trebuie depuse lunar/trimestrial ? Mentionez ca de curand s-a ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, firma neplatitoare de tva din Romania vrea sa faca o livrare intracomunitara.trebuie sa se inscrie in reg operatorilor intracomunitari?cum face ... (vezi toată discuția)