avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire si semnare situatii financiare anuale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire si semnare situatii financiare anuale

Buna ziua,

Conform modificarilor la Legea contabilitatii, un economist angajat pe post de contabil sef cu CIM partial de 2 ore la o societate comerciala cu CA>35.000euro, poate sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:09, 18 Mai 2011
Trebuie sa fie ca mai mica de 35 000 euroi. Vor aparea in curand si normele.
Ca angajat poate indiferent de cifra de afaceri. Si pina acum putea in calitate de angajat. Nu putea ca si PFA pe baza de contract prestari servicii.
Multumesc pentru raspuns
Sper ca din norme sa se inteleaga clar daca asociatul unic sau administratorul, daca e economist, sa poata intocmi si semna situatiile financiare simplificate.:sorry:
Ar fi bine sa nu poata semna singur asociatul. Cand iti inchei singur randuielile, constati ca mai si gresesti. Daca nu constati, rata de a gresi e mai mare.

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma cu ca < 35 000euro bogdanch bogdanch Din cate am inteles exista o noua lege care permite oricarei persoane cu studii economice sa tina contabilitatea unei societati comerciale al carei cifra de ... (vezi toată discuția)
Alegerea unui contabil IRR IRR Am infiintat o societate si as dori sa stiu daca este obligatoriu ca persoana cu care inchei contractul sau pe care o angajez sa-mi tina contabilitatea sa fie ... (vezi toată discuția)