avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Alegerea unui contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Alegerea unui contabil

Am infiintat o societate si as dori sa stiu daca este obligatoriu ca persoana cu care inchei contractul sau pe care o angajez sa-mi tina contabilitatea sa fie expert contabil. Pentru semnarea situatiilor financiare stiam ca trebuie sa fie expert contabil, dar nu stiu daca a ramas in vigoare sau daca este obligatoriu doar pentru anumite tipuri de societati.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: qu3en_bee , utilizator 09:17, 23 Aprilie 2013
Este recomandabil să încheiaţi un contract de prestări servicii contabile cu un expert contabil, oricum situaţiile financiare anuale trebuie să fie semnate de către acesta.
Multumesc pentru raspuns!
pentru societati cu cifra de afaceri pana n 35000euro putet angaja si contabil-economist, sau cntract cu un pfa
Multumesc frumos!Dar, in caz ca voi angaja un contabil, nu va trebui totusi ca situatiile financiare sa fie semnate de un expert contabil, indiferent ca CA > sau < 35.000 eur?
daca este angajat pe contabil sef poate sa semneze bilant indiferent de c.a. doar ca pfa economist poate sub35000euro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajare economist ioanaep ioanaep Buna ziua, este obligatoriu ca o firma sa aiba angajat economist pe firma? multumesc (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Intocmire si semnare situatii financiare anuale taie taie Buna ziua, Conform modificarilor la Legea contabilitatii, un economist angajat pe post de contabil sef cu CIM partial de 2 ore la o societate comerciala cu ... (vezi toată discuția)