avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii pentru basarabeni
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii pentru basarabeni

Buna seara!Am dubla cetatenie,30 de ani lucrati in Moldova si rezidenta in Romania.Acum lucrez legal in Spania.As dori sa stiu daca pot cotiza la Casa de Pensii din Romania,acum, in acelas timp ce lucrez in Spania si cum ma poate ajuta aceasta pentru a cere pensie in Romania?Ce conditii trebue sa indeplinesc pentru a putea cere pensie in Romania pentru anii lucrati in Moldova si Spania?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 10:04, 19 Mai 2011
Buna ziua,
Pentru stagiul realizat in Moldova puteti solicita acordarea pensiei in temeiul unei conventii semnate intre Romania si URSS in 24.12.1960, cu conditia sa va stabiliti domiciliul in Romania si la data la care indepliniti conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta in temeiul legislatiei romanesti.

Daca ne spuneti data nasterii si sexul, va putem comunica si cand indepliniti conditiile de stagiu si de varsta pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, conform legislatiei in vigoare.

Stagiul realizat in Spania, va fi si el valorificat in virtutea faptului ca aveti si cetatenia romana. Prin urmare, nu cred ca mai este necesar sa incheiati un contract de asigurare in vederea dobandirii unui stagiu si in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara atiz atiz Nascuta in ianuarie 1955, am o vechime in cimpul muncii de 14 ani si 2 luni in romania si de 15 si 6 luni in Spania dar cu posibilitate de a cotiza in ... (vezi toată discuția)
Pensie in spania si in romania c.peicu c.peicu Daca am pensie de invaliditate din spania, mai pot obtine o alta si din tara unde am cotizat 15 ani?Din cauza accidentului nu mai pot munci. (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)