avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Buna. Despre a fi avocat...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Buna. Despre a fi avocat...

Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de avocat una de viitor si in care se castiga bine ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:16, 5 Iunie 2011
taxa de admitere in barou sigur se va mari pana vei absolvi tu liceul si facultatea. profesia de avocat este f frumoasa daca ar exista un climat unde legea ar fi respectata si aplicata.
Taxa de inscriere in tabloul avocatilor variaza de la un barou la altul. In Bucuresti, in prezent, este de 3000 de lei.
Profesia de avocat este frumoasa, cata vreme o faci din vocatie si te specializezi pe domenii care sa iti placa. De castigat, se poate castiga si foarte rau si foarte bine, dar asta depinde in mare parte de tine, de cum iti construiesti viitoarea cariera inca din facultate, de ce drum alegi, de cat pleci urechea la "nu se poate" (pentru ca nu e asa ;) ), etc. Dar nu te sfatuiesc sa alegi o cariera - oricare ar fi ea - exclusiv dupa cat se castiga. O vei practica restul vietii, asa ca gandeste-te bine.

Mult succes!
Pentru inceput, nu exista meseria de avocat ci profesia de avocat. Pana la Barou mai ai de terminat liceul, 4 ani de facultate si o perioada de pregatire intensa pt admitere, apoi INPPA-ul, stagiatura, un master si mai departe vezi tu.
Daca e de viitor? Societatea va avea nevoie de avocati intotdeauna, nu e o prefesie care moare,dar te atentionez ca sunt foarte multi avocati...dar mai putini profesionisti.
Cat se castiga? Se castiga dupa cat de mult inveti si cat de mult muncesti, totul depinde numai de tine.
In momentul in care vrei sa iti alegi profesia dupa castiguri, cea avocat nu ar trebui sa fie cap de lista deoarece trebuie sa inveti foarte mult, sa fii dedicat, sa adori ceea ce faci, iar banii vin destul de tarziu avand in vedere anii de studiu prin care trebuie sa treci.
Daca te atrage atat de mult domeniul si simti ca asta trebuie sa faci fara sa te intereseze banii la inceput si riscurile atunci poti sa urmezi linistit cursurile unei facultati de drept.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
La drept dan_porcaru dan_porcaru Tot am auzit pe unul sau pe altul ca dupa ce termini Facultatea de Drept (si trebuie sa stai pe langa un avocat) trebuie sa-i dai acestuia 15.000-20.000 de ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie urmati pentru a deveni un avocat bun? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! M-ar interesa cam ce pasi trebuie sa faca un absolvent de drept de cand a terminat facultatea si pana la a ajunge un avocat foarte bun?? Am inteles ... (vezi toată discuția)