Cat se poate retine din salariu in cazul unei executari silite pentru un coleg la care am fost girant. Mentionez ca am un salariu net de 1200 lei din care am retinere la CAR -ul societatii respective de 700 lei aceasta suma fiind datoria mea lunara si care nu constituie proprire pe salariu. Aceasta societate are dreptul sa-mi retina jumatate din suma de 700 lei iar cealalta jumatate sa o dea catrea executarea silita catre respectivul coleg? Mentionez ca la societate nu am semnat nici un document cu privire la executarea silita. Va multumesc.
Art.164 (4) din Codul muncii dipsune ca, reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Art. 409 din Codul de procedura civila prevede:
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Propire
nemo435
cat la suta din salariu se poate retine prin propire in cazul neplatii ratelor la un credit vechi?daca nu am fost anuntat ci pus in fata faptului implinit...am ... (vezi toată discuția)
Executare silita
liviu.s
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)