Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in aprilie 2002, lasand un urma o sotie si 3 copiii minori. Mama noastra nu a inaintat actele necesare unei succesiuni pentru apartamentul in care locuim din anumite lipsuri financiare la momentul acela. Acum noi dorim sa inaintam procesul de succesiune si am dori sa stim care ar fi pretul acesteia.
Va multumesc anticipat,
Avand in vedere perioada scursa de la deces,formalitatile le puteti desfasura prin instanta de judecata,care functie de valoarea bunurilor din masa succesoarala,va dispune taxele aferente
Daca va intelegeti mergeti la notariat si veti afla taxele in functie de valoarea apartamentului. daca nu va intelegeti si veti apela la instanta ,veti achita 3% din val. apart. taxa judiciara de timbru plus onorariul de avocat pe care il veti stabili impreuna cu avocatul.Veti mai achita cate 50 lei taxa pentriu fiecare mostenitor.Masa succesorala va fi de 1/ 2 din apartament intrucat 1/2 este bun propriu al mamei.Mergeti la o consultatie la un birou de avocat cu actele si veti afla mai multe amanunte .
interesati-va la notar care sunt costurile pt cota de 1/2 ce va face obiectul succesiunii.daca va intelegeti asupra impartirii nu e necesar sa ajungeti in instanta.puteti dezbate succesiunea la notariat.
Daca nu exista neintelegeri intre dvs. cu privire la succesiunea tatalui, mergeti la un notar public din localitatea unde a avut ultimul domiciliu defunctul cu certificatul de deces, actele de proprietate ale bunurilor care au apartinut tatalui si actele de stare civila ale tuturor mostenitorilor. Notarul va calcula valoarea masei succesorale, iar in raport cu aceasta va stabili taxele aferente.
Sucesiune tata
geo6004
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in 21.05.2010.Am Declarat la noatarul de pe raza domiciliului meu de resedinta acordul pt.suucesiune in termenul de 6 luni. ... (vezi toată discuția)