avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut nerambursat. mijloace de recuperare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut nerambursat. mijloace de recuperare

Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut intre mine ca si persoana fizica si firma reprezentata prin administrator - asociat unic. Cu toate ca au trecut luni de la scadenta, nu mi s-au restituit decat o parte din bani. In momentul de fata numai sunt angajat al acestei firme, dar inca am sume consistente de recuperat. Va rog furnizati-mi o solutie rapida de recuperare a acestor sume, deoarece la intrebarea "cand imi voi primi banii?", primesc raspunsul "cand vor fi". Ce modalitate legala de constrangere am? Personal am facut demersuri scrise pentru o conciliere, dar nu am primit nici un raspuns.
Pot sa investesc contractele cu titlu executoriu si sa cer executarea lor silita (direct prin executor) in conditiile in care acestea au urmatoarea clauza " In cazul in care termenul de restituire nu este respectat, debitoul este pus de drept in intarziere, fara vreo alta formalitate sau curgerea vreunui termn, prezentul contract constituind titlu executoriu".

Va multumesc.
In cazul dvs trebuie sa deschdeti proces.
Dovezi exista.
Cecl mai rapid puteti sa obtineti banii in cadrul procedurii somatiei de plata, daca nu, avand in vedere ca cererea de emitere a somatiei de plata valoreaza conciliere prealabila, imediat mergeti pe cale dreptului comun si solicitati obligarea firmei la rambursare cu dobanda aferenta, cheltuieli de judecata, etc. Mult succes!
Ar mai fi o metoda, in opinia mea, cea prevazuta de art. 269 din codul muncii, procedura simpla fara taxe, iar sentiinta instantei de fond este executorie, avind in vedere si pornind de la premiza, ca sumele imprumutate firmei au fost cand erati, aveati calitatea de angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)