avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu crestere copil

Buna ziua.Va rog sa ma lamurit si pe mine.Am nascut in oct.2008, iar in aiulie 2010 am ramas insarcinata cu al doilea copil.Nu mm-am dus inapoi la servici deoarece era o sarcina cu risc.Astfel din oct pana la prenatal am fost in concediu medical.Acuma sunt in postnatal si m-ar interesa care va fi baza de calcul dupa care se va calcula indemnizatia.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria161 , utilizator 14:21, 19 Mai 2011
art 2 din OUG 111/2010
Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011,
persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

Practic veti putea face calculul luand in consideratie veniturile nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii celui de-al 2 lea copil:lunile in care ati beneficiat de indemnizatia pentru primul copil, la care se adauga lunile in care ati fost in concediu medical, pana la nasterea celui de-al l2lea copil.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului a doua oara florentina_iacob florentina_iacob Buna ziua, problema mea se pune in felul urmator: sunt in concediu de crestere copil pana pe 8 oct 2011 (mentionez ca am nascut in oct 2009) si sunt deja ... (vezi toată discuția)
Concediu parental mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, In cazul in care o mama nu lucreaza iar tatal este angajat si platitor de taxe la stat, dupa nasterea unui copil tatal poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal pentru 2 ore de lucru user007 user007 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca pot sa beneficiez de ajutorul maternal de 600 lei daca lucrez legal de 1 an cate 2 ore / zi cu salarul minim (vezi toată discuția)