avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatia de crestere a copilului a doua oara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatia de crestere a copilului a doua oara

Buna ziua,

problema mea se pune in felul urmator: sunt in concediu de crestere copil pana pe 8 oct 2011 (mentionez ca am nascut in oct 2009) si sunt deja insarcinata urmand sa nasc al doilea copil la sfarsitul lui oct 2011 sau inceputul lui nov 2011. Intrebarile mele sunt : va trebui sa ma intorc in oct 2011 la serviciu chiar si pentru 2-3 saptamani , tinand cont ca voi fi in a 9-a luna? Pot sa imi iau concediu de sarcina si lauzie pentru acea luna? Care va fi baza de calcul a indemnizatiei care se va lua in considerare la noul concediu de crestere copil (asta daca mai am dreptul la un al doilea concediu de crestere copil)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:09, 17 Mai 2011
Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011,
persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

Veti intra direct in prenatal pentru cele 2-3 saptamani anterioare nasterii celui de-al 2lea copil, iar calculul il puteti face luand ca baza 75% (din valoarea indemnizatiei(pentru 11 luni)+venitul net din luna in care veti avea concediu prenatal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Maria161 Maria161 Buna ziua.Va rog sa ma lamurit si pe mine.Am nascut in oct.2008, iar in aiulie 2010 am ramas insarcinata cu al doilea copil.Nu mm-am dus inapoi la servici ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)
Srl-debutant si cic iuliamarin iuliamarin Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt angajata part-time la o societate, as dori sa imi ... (vezi toată discuția)