avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoane cu handicap

Va rog am nevoie de cineva(un avocat) care sa ma ajute in vederea obtinerii tuturor drepturilor ce imi revin ca persoana cu handicap gard II.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 11:01, 17 Mai 2011
Buna seara,

Accesati, va rog, link-ul de mai jos si luati legatura cu cine doriti dvs.
www.avocatnet.ro/content/con...

Potrivit regulamentului de postare, in forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde.

O seara buna!

Gabriela Pintea
Pentru a putea beneficia de drepturile legale garantate persoanelor cu dizabilitati nu este obligatoriu sa apelati la avocat
In baza deciziei medicale de incadrare,contactati serviciul specializat din cadrul primariei care va intocmi dosarul de evidenta si va emite documentele in baza carora functie de natura handicapului puteti beneficia de anumite facilitati financiare,de spatiu locativ,medicale,sociale
Ce dosar de evidenta sa intocmeasca primaria?Asta e chiar o noutate.
Nu aveti nevoie de un avocat sa va obtineti drepturile, acestea nu vin la pachet, sunt foarte putine si nebagate in seama.

Lucipici, ca persoana cu handicap grad 2, aveti dreptul, la scutirea impozitului pe teren si cladire, daca sunteti proprietara, servicii medicale gratuite si compensate suportate de CAS, aveti dreptul, daca pe langa indemnizatia de handicap mai aveti si un salariu, la un credit a carui dobanda se subventioneaza de stat, pt achizitionarea unui autoturism adaptat si pt adaptarea locuintei in functie de nevoile dv (cred ca aici nu este cazul, doarece, nu aveti grav). Mai puteti beneficia de dispositive medicale, in functie de handicap, tot prin CAS. Legea 448/2006 este legea ce promoveaza drepturile persoanelor cu handicap, in ea gasiti absolut toate drepturile, insa atentie la gratuitatea medicamentelor. Acestea sunt gratuite daca pretul lor este suportat de catre casa de asigurari.
Mai aveti dreptul si la asistenta juridica gratuita.
Insa legea persoanelor cu handicap sufera un mare handicap, deoarece veti vedea ca nimic din ce este scris acolo nu se respecta.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
aly_yoana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Pot beneficia de o reducere a politei RCA daca masina nu este ... (vezi toată discuția)
Inlesniri pensionat cu handicap dactari dactari buna seara. am un fiu in virsta dede 27 ani pensionat cu grad de handicap accentuat cod de boala g80, g83.cu capacitate de munca pierduta in totalitate. se ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Klementina Rus Klementina Rus Buna ziua. As avea si eu mai multe intrebari: tatal meu este pensionat de boala si are gradul doi de handicap.Puteti sa-mi spuneti si mie de ce drepturi ... (vezi toată discuția)