avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... inlesniri pensionat cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

inlesniri pensionat cu handicap

buna seara. am un fiu in virsta dede 27 ani pensionat cu grad de handicap accentuat cod de boala g80, g83.cu capacitate de munca pierduta in totalitate. se afla in ingrijirea mea ca si parinte doresc sa stiu daca eu fiind reprezentantul lui pot beneficia de anumite inlesniri si care ar fi acestea si binenteles de ce inlesniri beneficiaza el
multumesc
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 22:53, 10 Ianuarie 2017
Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va da raspunsul la tot ce va intereseaza. De principiu, acestea sunt:
scutire de impozit pe veniturile din salarii, indemnizaţii de natură salarială, pensii; scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren; scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate persoanelor cu dizabilităţi; scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora; scutire de la plata taxei hoteliere, în cazul hotelurilor de stat; rovinieta gratuită în condiţiile legii; gratuitatea transportului interurban, la alegere – tren, autobuz, navă pentru transport fluvial, pentru 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic; gratuitate pe toate liniile la transportul urban, cu mijloace de transport în comun la suprafaţă şi cu metroul.
Dvs puteti beneficia de o parte din aceste drepturi daca sunteti asistentul personal al persoanei cu handicap grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de incadrare in grad de handicap accentuat - plata indemnizatiei, pensie nistorsofia nistorsofia Buna ziua!, ma aflu in pensie anticipata partiala din data de 03. 01. 2011 . Tot anul acesta, ( nestiind dinaintea datei de 03.01. 2011 caci boala de care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)
Certificat grad handicap mariana genoiu mariana genoiu Buna ziua . Mama a fost incadrata in grad de handicap accentuat. as dori sa stiu care sunt beneficiile de care poate benificia, (vezi toată discuția)