In Anul 1991 am fost condamnat ptr.208-209 litera g C.P,la pedeapsa privata de libertate 1 an si 10 luni.Pana in acest moment nu am facut reabilitarea judiciara,pe considerentul ca acest tip de reabilitare se face de la sine,insa nu este asa.Ce anume trebuie sa fac ca aceasta reabilitare sa aibe loc.Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am mai avut de a face cu legea penala.
Pentru pedepse de pana la 1 an reabilitarea este de la sine.
In cazul dumnevoastra este necesara o cerere inaintata instantei astfel:
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
=> dupa trecerea a 4 ani si 11 luni. timp ce a trecut de mult.
Exista niste conditii, totusi:
Art. 137
Conditiile reabilitarii judecatoresti
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat intruneste urmatoarele conditii:
a) nu a suferit o noua condamnare in intervalul prevazut in art. 135;
b) isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
c) a avut o buna conduita;
d) a achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri, sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.
Cand instanta constata ca nu este indeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreste relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Reabilitarea
bebe121
buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)