Buna ziua
Bunicii mei au un teren in extravilanul comunei unde locuiesc unde urmeaza sa fie construita o autostrada. Ieri a fost chemat la primaria comunei unde li sa cerut o copie a titlului de proprietate. Au intrebat si cum vor fi desbagubiti, dar raspunsul a fost "nu stim cat se plateste metrul patrat aici la dvs".
Rugamintea este daca imi puteti oferi informatii utile in acest caz. Ce drepturi am ca proprietar si ce trebuie sa am in vedere in acest caz.
Va multumesc
asteptati sa li se faca propunerea de despagubire si daca nu veti fi multumiti de despagubire putetio sa va adresati instantei, unde aveti sanse sa mariti putin pretul pe mp
Multumesc de raspuns
Insa totusi stiu ca de obicei se incearca oferirea unui pret "de nimic", dar daca totusi daca pretul nu ne convine putem cere o suprfata de pamant egala cu a nostra in alta parte?
Exproprierea o face CNADNR, nu primaria. Acestia vor executa o expertiza, in urma careia vor stabili un pret pe mp, care va fi oferit ca despagubire. In momentul in care se va face oferta de despagubire, fie o acceptati (si incasati banii), fie o refuzati, banii raman popriti in cont si actionati CNANDR-ul in instanta. Va spun din proprie experienta ca un proces de acest fel (cu fond, apel si recurs) dureaza peste 3 ani (la noi abia s-a ajuns la apel si se judeca deja din 2008).
Stiu ca nu primaria, dar un reprezentant al CNADNR a venit la primarie unde a convocat proprietarii din zona unde urmeaza sa se faca autostrada. Normal ar fi constructia autostradei sa inceapa dupa rezolvarea acestor probleme, in cazul in care se actioneaza in instanta sa inteleg ca nu incepe constructia doar la finalizarea procesului?
Parerea mea este chiar daca dureaza atat de mult dar nu vreau nici sa dam pamantul pe sume simbolice stabilite de ei, deoarece la noi in comuna astfel de terenuri cu pozitie buna se vand destul de scump.
Va multumesc pentru raspuns
Constructia va incepe oricum, chiar daca introduceti actiune in instanta...nu se pune problema opririi exproprierii, ci doar a modificarii sumei oferite ca despagubire...