avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere teren

Buna ziua,
Detin un teren agricol in extravilanul unei comune. In zona respectiva se construieste o varianta ocolitoare a orasului (centura rutiera) care traverseaza si terenul in cauza. Desi lucrarile de constructie au inceput (terenul a fost excavat, tasat, trasat, etc.) nu am primit nimic referitor la expropriere. In Hotararile de guvern care au legiferat exproprierile nu ma regasesc cu numele, iar lotul respectiv il regasesc doar cu o suprafata de 193 mp din cei peste 9000 mp care reprezinta amprenta centurii care traverseaza terenul. Cei 193 mp reprezinta un colt traversat de o bretea de intrare pe centura si nu au specificat proprietarul (in Anexa HG apare Proprietar necunoscut). Precizez ca platesc anualimpozit si ca lotul respectiv este identificat dupa numele meu la Primarie, avand acte pe teren inca din anul 2007.
1. Unde trebuie sa ma adresez pentru a afla detalii referitoare la expropriere?
2. E firesc sa fie incepute lucrarile de santier inainte de expropriere (discutam de un teren agricol care nu mai poate fi lucrat in acest an, lucrarile de pregatire efectuate anul trecut fiind pierdute)?
3. Se va compensa financiar doar valoarea terenului? Sau si faptul ca aceasta este impartit in 2 zone despartite de sosea, accesul la ele fiind mult ingreunat (nu cred ca vor exista prea multe zone de traversare a acestei sosele de centura, mai ales ca e construita la nivel de autostrada).
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Contabil2207, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina ID , utilizator 12:29, 19 Iunie 2019
Ati fost la primarie pentru a discuta aceasta problema? In mod normal lucrarile nu pot avea loc fara a primii despagubiri. Mergeti cu actele la primarie si sa va treaca pe tabel pentru a primi despagubiri. Daca o sa fiti nemultumit de suma primita puteti merge in instanta pentru a contesta suma. Exproprierea nu poate fi contestata fiind vorba de un interes public doar suma care o primiti ca despagubire. La despagubiri se poate lua in calcul si faptul ca a fost redusa valoarea terenului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Cristina ID, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren traversat de drum marius_m@post.ro marius_m@post.ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm speta: In anul 2005 am cumparat un teren, in anul 2007 am cumparat un alt teren si am alipit cele 2 ... (vezi toată discuția)
Despagubire teren de catre primarie OviiiOvidiu OviiiOvidiu Buna ziua, Detin un teren in Bragadiru, iar saptamana trecuta am fost anuntat ca vor sa faca drum in zona. Vor lua din teren aproximativ 32 de metri, la un ... (vezi toată discuția)
Expropriere utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: in anul 2010 a fost eliberata de catre CNADNR o hotarare prin care au stabilit exproprierea unei bucati dintr-un ... (vezi toată discuția)