avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitare servicii facturate de NErezidenti
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitare servicii facturate de NErezidenti

Buna ziua,
Iata datele ecuatiei : S.R.L din Romania primeste facturi de prestari servicii / achizitie soft din SUA de la un LLC.
La plata serviciilor / softului ce trebuie sa plateasca SC-ul din Romania. (Impozite si/sau TVA?)
Exista un acrod cu SUA pentru evitarea dublei impuneri. Adica sa se evite plata impozitelor si de catre S.C. si de catre compania din SUA?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ceapfa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Draghici Oana Dorotheea , Avocat 12:02, 18 Mai 2011
Din punct meu de vedere, plecand de la ipoteza ca operatiunea este achizitie si SRL este inregistrat in scopuri de TVA, pentru aceasta achizitie ar trebui sa platiti TVA in vama si sa introduceti factura in contabilitate in vederea determinarii impozitului pe profit.
In ceea ce priveste conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si SUA, trebuie mentionat faptul ca aceasta este incheiata in vedere stabilirii tarii careia ii revine dreptul sa incaseze impozitele. Dispozitiile Conventiei se aplica in cazul in care exista relatii comerciale intre rezidenti si nerezidenti.
Avand in vedere prevederile Conventiei, plata impozitului pentru aceasta operatiune revine societatii din SUA.
Ok, sunt mai mult in ceata dupa raspuns. Cum sa mi se vamuiasca un serviciu :) si sa si platesc TVA facut de soc din SUA pentru SRL?
De exemplu intretinere website :). Ei imi trimit o factura si ma astept sa o platesc asa cum o vad pe siteul lor. Ce s-ar intampla daca mi-ar acorda consultanta in afaceri :-)

OK, scopul meu este ca daca e ceva de plata pe langa suma facturata toate taxarile sa se faca in SUA .

Multumesc
Ceea ce v-am spus eu a fost o ipoteza, respectiv cazul in care este vorba despre o livrare de bunuri. Trebuie subliniat ca din punct de vedere al TVA, comertul cu soft-uri poate reprezenta o livrare sau o prestare de servicii, astfel cum prevad dispozitiile normelor de aplicare al art. 128 si art. 129 din CF. Astfel, in cazul in care ar fi vorba de o prestare de servicii, din punct de vedere a TVA, operatiunea nu este impozabila in Romania, deci nu trebuie sa platiti TVA.
Pentru a va da seama daca in cazul dumneavoastra este vorba de o prestare sau livrare de soft, trebuie sa analizati prevederile legale mentionate mai sus si normele date in aplicarea lor in HG nr. 44/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Emitere factura si incasare venituri din belgia crss2099 crss2099 Buna Ziua, am un PFA pe activitati de informatica, platesc impozit la norma de venit si nu sunt platitoare de TVA. Voi lucra in Belgia si voi emite lunar o ... (vezi toată discuția)
Tva servicii extracomunitare mia_micu mia_micu buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : O societate din Romania inregistrata in scop de TVA , este beneficiara unor servicii furnizate pe ... (vezi toată discuția)