avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva servicii extracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva servicii extracomunitare

buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
O societate din Romania inregistrata in scop de TVA , este beneficiara unor servicii furnizate pe cale electronica (servicii de reclama ) de catre parteneri din SUA, care sunt achitate prin cont bancar de catre firma din RO
Ce obligatii are societatea din RO legate de TVA ?
Dar in cazul in care partenerul din SUA nu emite factura?

operatiunea nu este impozabila din pct de vedere al TVA
trebuie insa sa retineti si sa virati pana in 25 a lunii urmatoare platii impozitul pe veniturile nerezidentilor care de regula este de 16% pentru veniturile la care va referiti insa daca furnizorul va remite certificatul de rezidenta fiscala se va aplica cota din Conventia de evitare a dublei impuneri incheiata cu SUA (vezi [ link extern ] )
pana la 28 februarie a anului urmator va trebui sa depuneti o declaratie in legatura cu impozitul respectiv
Reguli speciale: dac` prestatorul nu este stabilit n interiorul Comunit`]ii [i nici nu are un sediu fix
de la care sunt prestate serviciile n Comunitate, iar beneficiarul este o persoan` neimpozabil`, se
aplic` urm`toarele reguli:
1. |n cazul serviciilor de telecomunica]ii, acestea au locul prest`rii n Romånia, dac`:
 serviciile sunt efectiv utilizate n Romånia [i
 beneficiarul este stabilit, are domiciliul stabil sau re[edin]a obi[nuit` n Romånia.
2. |n cazul serviciilor furnizate pe cale electronic`, locul prest`rii se consider` a fi n Romånia, dac`
beneficiarul este stabilit, are domiciliul stabil sau re[edin]a obi[nuit` n Romånia.

|n cazul n care se aplic` regulile speciale, persoana
obligat` la plat` este prestatorul, care are obliga]ia s` se nregistreze n Romånia sau, n cazul
serviciilor furnizate pe cale electronic`, s` aplice regimul special pentru astfel de servicii.

[ link extern ]
imi cer scuze...rasfoind Codul fiscal am concluzionat ca operatiunea nu este impozabila, vazand insa materialul trimis de Etocu vad ca operatiunea este impozabila, dumneavoastra ca beneficiar urmand sa inregistrati 4426=4427 cu suma respectiva si aceeasi suma o evidentiati si in decont atat la TVA deductibila cat si colectata...
sa mai spal rusinea:- rezultatul e acelasi ca si cand n-ar fi impozabila:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)