Buna ziua,
Locuiesc in chirie (fara a exista contract de inchiriere in forma scrisa) in aceeasi locuinta de 4 ani, neexistand probleme cu proprietarul apartamentului pana in prezent.Acum cateva luni am ramas fara loc de munca,si am intarziat o luna cu plata chiriei.Am incercat sa stau de vorba cu proprietarul incercand sa ii explic ca trec print-o perioada mai dificila pierzandu-mi locul de munca,si l-am rugat sa ma inteleaga cu luna ramasa in urma.Nici nu a vrut sa ma asculte,a inceput sa tipe la mine,sa ma ameninte,mai exact cuvintele lui au fost urmatoarele:"vrei sa iti arat ca te scot in strada,nu ai contract de inchiriere,fac ce vreau,maine dimineata iti scot toate lucrurile in strada."
Intrebarea mea este urmatoarea:care este modalitatea legala si termen de evacuare in acest caz (neexistenta contractului de inchiriere),ca pe cele ilegale,agresive,si cu forta le banuiesc eu,si de care ma si tem,dar sper sa nu se ajunga la asta.
Va multumesc anticipat.
trebuie sa ajungeti la o intelegere si sa il rugati macar sa va lase sa-i achitati chiria in rate.
de asemenea el va trebui sa va faca o actiune in evacuare, altefel legal nu ar avea cum sa va evacueze dar si daca stati fara plata el va poate cere daune pentru lipsirea de folosinta asa ca incercati o rezolvare pe cale amiabila.