avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un nou punct de lucru trebuie sa obtina autorizatiile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un nou punct de lucru trebuie sa obtina autorizatiile necesare inainte de inceperea activitatii?

de curand am deschis un punct de lucru nou si am dus la reg com actele urmand sa mi le elibereze luni 07.07.2008. Am deschis activitatea la noul punct de lucru de sambata 04.07.2008, si as vrea sa stiu dak mai este valabila perioada de 15 zile in care sa adun toate celelalte autorizatii.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florining , utilizator 11:28, 11 Iunie 2010
la registrul comertului ati dat declaratia model 2 cu privire la indeplinirea prevederilor legale necesare activitatii pe care ati desfasurat-o. in mod normal avizatorii ar trebui sa vin in termen de 30 de zile sa constate cele declarate. in practica insa acest termen nu prea se respecta. Esential este ca din momentul in care se obtine certificatul constatator cu activitatile pentru punctul de lucru respectiv puteti da drumul la activitate.
Buna ziua!
Puteti incepe activitatea din momentul in care v-a fost eliberat certificatul constatator de la registrul comertului.
Asta cu conditia sa nu va fie pus in vedere prin acel certificat constatator sa obtineti unele avize inainte de inceperea activitatii. De obicei Inspectoratul de protectia mediului are acest obicei, insa doar pentru unele activitati cu impact semnificativ asupra mediului.
Ulterior vor incepe sa vina inspectorii in control pentru verificarea conditiilor in care desfasurati activitatea. Simpla obtinere a certificatului constatator nu va scuteste de raspundere, ci respectarea conditiilor specifice fiecarui avizator.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Sau altfel spus, ar fi trebuit sa incepeti numai dupa ce ridicati certificatul constatator de la ORC. Bine ca nu a venit nimeni sa vada si sa aveti probleme!
Ce riscuri si sanctiuni exista daca s-a inceput activitatea la un punct de lucru fara a avea certificat constatator? Poate fi obtinuta autorizatia de mediu inainte de a obtine certificatul constatator pt punct de lucru?
Multumesc anticipat.
Vine fiscul si va-nchide punctul de lucru.
Nu, nu puteti obtine nici o autorizatie pentru punctul de lucru inainte sa obtineti certificatul constatator.

Alte discuții în legătură

Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate mmarcelcozma mmarcelcozma Dupa ce am infiintat societatea ( colectare deseuri ), pentru a incepe activitatea , mai am nevoie de ceva avize de functionare (de autorizatie de la mediu ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma dpdv al sanatatii si securitatii in munca alimirela alimirela Buna ziua, In cazul firmelor infiintate acum 20 de ani cand nu era L319 si NM de aplicare a legii, cum se procedeaza cu obtinerea autorizatiei dpdv SSM. ... (vezi toată discuția)