avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducerea autoturismului cu numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducerea autoturismului cu numere rosii expirate

#-o.buna ziua.numele meu este bogdan si sant din cluj.ca tot omul am gafat si eu cu o masina cu nr rosii expirate de anul trecut.ma tras politia de la sectia 4 pe dreapta ma verificat si dosarul e gata facut.eu acuma am mai multe intrebari ca as vrea sa stiu la ce sa ma astept sa incepem cu prima intrebare:cat timp dureaza exact solutionarea dosarului?ce pedeapsa atrage dupa sine aceasta infractiune?daca as avea nevoie de un avocat?judecatorul decide daca imi suspenda permisul de conducere? dupa terminarea procesului eu imi capat permisul inapoi sau trebuie sa mai fac o data scoala?in perioada aceasta am inceput scoala de soferi profesionisti cum ma afecteaza aceasta infractiune?pot sa o continui si sa imi dau examenele?va rog mult sa ma ajutati ca is disperat rau de tot ca nustiu exact de unde sa incep si cu ce .va multumesc mult
Ordonanţă de urgenţă nr. 195 (r1) din 12/12/2002
Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute
la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara placute la masina purcareaalin purcareaalin Am condus o masina fara placute pana la domicilu si fix la domiciu m-au oprit un echipaj de politie , pentru care mi-au retinut permisul si mi-au intocmit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Am circulat cu numere rosii expirate BratianuGMarius BratianuGMarius In ziua de 05 07 2012 am circulat cu numere rosii ezpirate de o zi ,chiar fara sa-mi dau seama ca 30 de zile inseamna de pe 05 pana pe 04 luna urmatoare si nu ... (vezi toată discuția)