avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fara placute la masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fara placute la masina

Am condus o masina fara placute pana la domicilu si fix la domiciu m-au oprit un echipaj de politie , pentru care mi-au retinut permisul si mi-au intocmit dosar penal , as vrea sa aflu si eu mai multe: daca permisul este luat de tot sau nush.. si ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 7 Noiembrie 2016
codul rutier
Art.12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau împinse cu mâna si a bicicletelor, trebuie sa fie înmatriculate ori înregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute de standardele în vigoare.
(2) Vehiculele care nu sunt supuse înmatricularii sau înregistrarii pot circula pe drumurile publice numai în conditiile prevazute prin regulament.



Art. 334codul penal

Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

codul rutier
Infracţiuni şi pedepse
Art. 85

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

Daca se ajunge la o condamnare, permisul va fi anulat.
Poate scapati mai usor daca doar nu le-ati avut.


Art. 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);



Art. 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu numar fals. Constantin02 Constantin02 Buna, am condus un autoturism cu numere de inmatriculare fals in urma cu 2 ani jumate mai exact ianuarie 2010, de atunci am mers o singura data in audiere la ... (vezi toată discuția)
Conducere a unui vehicul pe drumurile publice neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare Paroiu Paroiu As vrea sa aflu si eu daca la aceasta infractiune se retine permisu de conducere (art.334 alin.1-alin.2) pronuntarea s-a facut si nu scrie nimic de permis ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)