avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere a unui vehicul pe drumurile publice ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere a unui vehicul pe drumurile publice neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare

As vrea sa aflu si eu daca la aceasta infractiune se retine permisu de conducere (art.334 alin.1-alin.2) pronuntarea s-a facut si nu scrie nimic de permis scrie doar ca trebuie sa platesc o amenda. Cum m-as putea interesa de permis eu sunt plecat in Germania
Art. 334 Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Amenda este penala si nu administrativa. Permisul se va anula conf. art. 114 alin 1 lit b.
instiintarea privind anularea va fi comunicata de catre politie titularului la adresa de domiciliu.

Art. 114 OUg.195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;

b)titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;

Art.115.
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române
si în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotarât o astfel de masura de catre o autoritate straina competenta pentru o fapta savârsita pe teritoriul altui stat, în conditiile stabilite prin Conventia europeana cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificata de România prin Legea nr.126/1997.
(2) Hotarârea asupra suspendarii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul sau a anularii permisului de conducere se comunica titularului de catre politia rutiera care a dispus masura.

Art.116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramânerii definitive a unei hotarâri judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de munca;
Scrieti aici ce ati citit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala Bambuch Bambuch Buna seara. Am avut permisul suspendat pentru numar fals de înmatriculare.. ..am stat aproape un an si jumatate fără permis...si acum am fost condamnat la o ... (vezi toată discuția)
Fara placute la masina purcareaalin purcareaalin Am condus o masina fara placute pana la domicilu si fix la domiciu m-au oprit un echipaj de politie , pentru care mi-au retinut permisul si mi-au intocmit ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul strain cu itp expirat fara drept de circulatie in romania plus fals, uz de fal si dare de mita taut_m taut_m Buna ziua Am o foarte mare nelamurire. Am incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru comiterea infractiunilor de: -conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)