avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea unui autovehicul strain cu ITP expirat fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea unui autovehicul strain cu ITP expirat fara drept de circulatie in Romania plus fals, uz de fal si dare de mita

Buna ziua
Am o foarte mare nelamurire.

Am incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru comiterea infractiunilor de:
-conducerea unui autovehicul pe drumurile publice inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in romania ( doar ITP-ul masinii a fost expirat )
-uz de fals
-dare de mita
din care a rezultat un an cu supendare in data de 9. decembrie 2015

Azi 25-ianuarie-2016 (fix de ziua mea) am fost sunat de catre deful de sectie de la politia din comuna mea ca trebuie sa merg sa imi suspende permisul pe baza acestui acord. Si din cate am inteles pe o perioada de 3 ani. Pe mine nu ma instiintat nimeni ca o sa raman fara permis. Am mare nevoie de el. Daca stiam ca raman fara permis nu incheiam acordul cu el. Mergeam in judecata .
Mai multe detalii despre dosar cu numar si orice intrebare sunt dispus sa raspund

Multumesc frumos.

Astept pareri


Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 00:32, 27 Ianuarie 2016
Daca ati fost condamnat cu suspendare, se anuleaza permisul nu se suspenda.
La incheierea acordului asistenta juridica este obligatorie, banuiesc ca ati avut avocat din oficiu, trebuia sa va informati.
Am avut avocat platit! Dar nu m-a informat nici avocatul nici procurorul in legatura cu suspendarea permisului. Eu am fost deacord doar cu un an cu suspendare.
Si nu inteleg de ce daca autovehiculul a avut inspectia tehnica expirata sa imi anuleze permisul.
Un prieten a avut accident cu masina pe anglia in aceleseasi conditii ca si a mea si a stat 8 luni fara permis pana la solutionarea procesului.
numarul de dosar este 3579/100/2015 la cluj
Permisul se anuleaza nu se suspenda, este o diferenta. Este posibil sa aveti si pedeapsa complementara sa nu conduceti pe o perioada de 3 ani, daca asa v-a informat politistul, vedeti ce scrie in hotarare.
ART. 334 C.P.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
#M19
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
#M1
c) *** Abrogată
#M19
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;
#B
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

Pana la solutionarea cauzei , printr-o sentinta judecatoareasca , se suspenda dreptul dvs de a conduce pe drumurile publice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere false cosmin19990702 cosmin19990702 Am condus o masina caruia i-am aplicat alte numere de inmatriculare fata de cele care ii apartineau,dupa care am fost oprit de politie si luat la sectie pentru ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)