avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

Buna seara. Am avut permisul suspendat pentru numar fals de înmatriculare.. ..am stat aproape un an si jumatate fără permis...si acum am fost condamnat la o amenda penala...vroiam sa stiu ce se intampla cu permisul? Multumesc.
Permisul se va anula in baza hot judecatoresti definitive. Puteti obtine un alt permis dupa 6 luni de la achitarea amenzii.
Dacă ați fost condamnat la amendă penală și nu s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, permisul se anulează.

Articolul 114 din OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;


Articolul 334 Cod penal

Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere a unui vehicul pe drumurile publice neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare Paroiu Paroiu As vrea sa aflu si eu daca la aceasta infractiune se retine permisu de conducere (art.334 alin.1-alin.2) pronuntarea s-a facut si nu scrie nimic de permis ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul strain cu itp expirat fara drept de circulatie in romania plus fals, uz de fal si dare de mita taut_m taut_m Buna ziua Am o foarte mare nelamurire. Am incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru comiterea infractiunilor de: -conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)