avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de liberere sub control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de liberere sub control judiciar

Buna ziua!Am si eu o problema...sotul meu este retinut pentru detinere de echipament sckimming,impreuna cu alte 5 persoane.Se afla la prelungirea celui de-ai 3 -lea mandat.Mentionez ca la sfarsitul celui de-al 2 lea,mai exact pe 7 mai2011,2 dintre cei impricati i constituirea acestui grup au iesit din arest preventiv sub control judiciar.In acest timp am facut si noi o cerere pentru sotul meu de eliberare,care s-a respins ca fiind nefondata.Mentionez ca are 40 ani,lucreaza cu contract de munca de 15 ani,avem 2 copii minori,iar pana la aceasta varsta nu are nici un fel de antecedente penale.Credeti ca putem face in continuare cereri de eliberere fara a ''deranja'' in vreun fel instanta pana la incheierea,si ulterior prelungirea urmatorului mandat(5iunie 2011)?va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters207602, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 19:55, 22 Mai 2011
De facut puteti face in continuare cereri insa, daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita depaseste 18 ani nu va fi admisa.Daca este vorba , de exemplu despre art. 7 din legea 39/2003 , pedeapsa prevazute de lege este de la 5 la 20 de ani.
va multumesc!raspunsul de ieri de la recursul curtii de apel a fost respins ca fiind nefondat...nu stiu ce sa mai fac,sunt disperata....nu inteleg de ce trebuie sa stea inca pe arest,procurorul nu l-a chemat nici macar odata sa mai dea vreo declaratie.in prima faza cand a mers la diicot si a dat prima declaratie,si ultima ,dealtfel a fost considerata de catre dumnelor ca fiind completa.ce va mai urma?exista vreo sansa de a fi eliberat la cerere?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters207602, utilizator
Daca cererea a fost respinsa ca nefondata inseamna ca a fost analizata pe fond, nu respinsa pt depasirea limitelor de peseapsa. Nu cred ca e acuzat doar de infractiunea prev de lLegea 39, ci si de o alta fapta care zic ei ca era in scopul grupului (cum ar fi furtul). Cererile de liberare se pot face oricand dar totusi cu o anumita masura...Sansele se pot aprecia dooar la vederea dosarului care pare complex...
Va multumesc pentru raspuns !In cazul grupului constituit s-a specificat ca nu a avut loc nici un prejudiciu savarsit de vreun membru al gupului.la acest fapt va raferiti cand spuneti ''(cum ar fi furtul)''.?
termenele de recurs de la curte sunt alese de calculator sau care este procedura?am avut termen la tribunal joi,cu recurs in 24 de ore .dupa respingerea tribunalului am primit termen la curte marti,in saptamana urmatoare.cum se calculeaza aceste zile?de ex eu marti am programare cu baietelul la timisoara si nu voi fi in localitate cand sotul meu va avea instanta la curte.se poate amana pentru o alta zi?va multumesc!

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata rosica rosica Cand se pune in aplicare o sentinta data?daca i s-a aprobat sotului cererea de eliberare conditionata in cat timp va fi eliberat?ast ras (vezi toată discuția)
Furt calificat ContSters302467 ContSters302467 Buna ziua, O sa trec direct la subiect.Iubitul meu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru furt calificat impreuna cu alte 4 persoane.Au fost prinsi ... (vezi toată discuția)
Liberare sub control judiciar monica72 monica72 buna ziua.exista vreo forma de a combate formula ''se respinge ca nefondat .''? fratele meu este la a 4 cerere de eliberare sub control judiciar care pe fond ... (vezi toată discuția)