avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua,
O sa trec direct la subiect.Iubitul meu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru furt calificat impreuna cu alte 4 persoane.Au fost prinsi intr-o duba cu doua vaci si un cal in urma unei razii facute de catre politie.Animalele au fost inapoiate propriatarilor.Iubitul meu a fost sofer, dar duba nu a fost a lui ci a unuia dintre cei 4.El este la prima abatere si a fost primul si singurul care a recunoscut totul si a cooperat cu politia,procurorul.Ceilalti nici acum nu au recunoscut fapta in totalitate si de asemenea mai au antecedente penale.El a primit un avocatul din oficiu care a facut recurs pentru cercetarea in libertate.Din cate ni s-a spus el are sanse mai mari decat ceilalti,dar chiar nu stiu ce sa cred.Nu cunosc legile si de asemenea nu cunosc toate detaliile.Dar totusi ce sanse credeti ca are privind recursul si de asemenea ce peseapsa credeti ca va primi pentru ceea ce a facut?:((
Cel mai recent răspuns: ContSters302467 , utilizator 22:40, 7 Octombrie 2013
Greu de spus ce sanse are cu avocat din oficiu.
Eu zic ca nu are sanse asa ca opinie strict personala.
Ar fi bine sa ii angajati avocat ca sa nu ramana cativa ani la inchisoare.
Era indicat sa ii angajati avocat pana sa fie arestat deoarece acum este foarte greu sa mai iasa prea rapid.
Are sanse la o pedeapsa cu suspendarendar asa cum am aratat mai sus.
Presupun ca sunteti si undeva pe la tara si acolo judecatorii sunt mai asprii la astfel de fapte.
Noi am aflat dupa ce deja i s-au dat 29 de zile,nu mai aveam ce face.Avocat cautam acuma,nu il lasam cu cel din oficiu,dar vroiam sa stiu daca are sanse sa scape fara inchisoare.Si nu suntem la tara:)
Multumesc frumos pentru raspuns!
Are sanse sa iasa, dar nu imediat, posibil sa sa se mai prelungeasca arestarea preventiva dacă temeiurile care au determinat arestarea iniţială impun în continuare privarea de libertate sau există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate.
Daca procesul nu se judeca la tara este bine.
Are sanse sa iasa din inchisoare dar mai tarziu un pic.
Poate ca daca angajati avocat bun la propunerea de arestare preventiva nu primea mandat dar acum nu mai conteaza deoarece faptul este consumat.

Faptul ca a recunoscut il va ajuta mai tarziu si nu acum.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
ContSters302467, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Eliberare arest preventv roberto3 roberto3 Buna ziua! Ar avea sanse un inculpat arestat preventiv sa fie judecat in libertate daca este recidivist sau nici nu se pune problema sa fie eliberat? Care ar ... (vezi toată discuția)
Droguri Isabela30 Isabela30 Verisorul meu a fost prins cu 300 grame de cannabis si este arestat pe 30 zile ce se poate intampla? (vezi toată discuția)