avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sfat speta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sfat speta

Buna ziua, am nevoie urgent de un sfat:

O societate X ne-a facut noua societatea Y o notificare ultimativa de plata in baza unui contract de prestari servicii ( contract pe care noi societatea Y nu-l recunoastem atata timp cat noi nu am semnat nimic in baza acelui contract si nici macar nu detinem acel contract ) + o cerere adresata Garzii Financiare pt a ne face un control de specialitate a firmei pt a verifica inregistrarea sau neinregistrarea in contabilitatea noastra a facturii fiscaleemisa de catre societatea X catre societatea Y.

De mentionat ca:
1. societatea Y a angajat o alta firma specializata pt recuperarea debitelor (firma care de altfel a inceput demersurile mai sus mentionate,impotriva noastra)

2. noi, societaea Y nu avem inregistrata in contabilitatea noastra factura la care face referire societatea X ( fapt pt care inseamna ca nu inregistram niciun fel de debit fata de societatea Y) si nici un contract semnat care sa ateste acea factura.... In acest caz, ce se poate intampla? Se pot demara actiuni juridice impotriva noastra? Cum putem contesta aceasta notificare de plata?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 17 Mai 2011
Daca nu ati semnat si stampilat nici un contract, nu ati confirmat primirea nici unei facturi prin semnatura pe ea, confirmare de primire daca v-a trimis-o prin curiet postal, atunci cum de v-au amestecat asa purs i simplu in povestea asta?
Tot ce s-a facturat din partea acelei societati s-a platit..Insa dupa 2 ani de zile acea societate a mai emis aceasta factura pe motiv ca a ramas neachitata. Adica factura s-a emis in 2009 si s-a transmis catre noi acum in 2011. Din cate am observat in arhiva societatii noastre, exista un fel de " contract "insa nu este semnat sau stampilat. Pur si simplu redactat si atat.
Acum se mai practica treaba asta, ca din viteza, sa se semneze un exemplar si al doilea ramane fara semnatura dumneavoastra dar obligatorie cu a lor. Eu zic ca e valabil. Acum problema se pune cu acea factura, s-o emiti , teoretic, in 2009 si s-o trimiti in 2011 e cam cusuta cu ata alba. Macar daca considerau ca mai trebuie sa va ceara ceva bani restanti, puteau sa dateze factura tot cu 2011. Aveti dovada ca ati primit- acum. Deci la un eventual control asta puteti arata.
Chiar daca contractul nu este semnat si stampilat dar d-voastra ati platit deja niste facturi ati recunoscut implicit existenta acelui contract. Cel mai bine ar fi sa va scoateti facturile din contabilitate si sa va refaceti calculele sa vorbiti cu partenerii d-voastra de afaceri si sa stabiliti adevarul. Daca nu, el oricum va iesi la suprafata.
Suma este destul de mare...iar in acest moment societatea noastra nu dispune de capital..Ce se poate intampla in cel mai rau caz?

Alte discuții în legătură

Awb-uri de la firmele de cureierat in original pentru recuperare creante dan.dan dan.dan Am o problema in sensul ca juristul nostru imicere awb-urile plicurilor in care am trimis notificarile de plata (acele notificari in care incercam pe cale ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta etanasiev etanasiev buna ziua asi dori sa stiu daca o firma poate recupera o creanta de la o alta firma in conditiile in care firma debitoare nu a inregistrat factura in ... (vezi toată discuția)
Forta probanta a facturilor fiscale AnnaM AnnaM Speta: Societatea X in anul 2005 a emis facturi fiscale societatii Y(neexistand un contract incheiat intre societati), facturi fiscale care majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)