Am o problema in sensul ca juristul nostru imicere awb-urile plicurilor in care am trimis notificarile de plata (acele notificari in care incercam pe cale amiabila sa ne recuperam creanta) in original. Problema este ca firma de cureierat cu care lucrez tine evidenta online si mi le trimite scanate. De ce spun ca am o problema....ma duce cu vorba ca nu am solicitat firmei de cureierat awb-urile in original si ca din cauza mea nu poate ea sa le faca somatie de plata sau ce-o vrea ea sa le faca firmelor cu datorii ca sa-mi recuperez banii de pe urma serviciilor prestate. Este adevarat ca pe probleme de contabilitate si juridice nu am experienta, insa nu cred ca din cauza unui awb scanat (care este si semnat si stampilat de primire de catre firmele carora le-am trimis notificari) nu pot sa imi recuperez banii. Va rog sa-mi confirmati/infirmati (cu argumente) daca am dreptate in afirmatii.
Procedura somatiei de plata nu presupune parcurgerea unei etape prealabile de notificare a debitorului sau de incercare de reconciliere.
Prin urmare, introducerea unei asemenea actiuni nu necesita dovezile notificarii debitorului, respectiv awb-urile de care vorbiti dv.
Atata timp cat creantele dv sunt constatate prin contracte sau facturi stampilate si semnate, nu ar trebui sa fie o problema recuperarea sumelor aferente prin procedura somatiei de plata.
Va doresc mult succes.
nu mi s-au intors unele facturi semnate si stampilate, insa am copii trimise de catre firma de cureierat din care reiese ca au fost livrate plicurile care contineau facturile, iar pe awb-uri scrie clar ca plicurile contin facturile nr, x,y,z , iar pe aceste awb-uri am semnatura, sau stamplia (pe unele chiar ambele) de primire din partea firmelor. din acest motiv am intrebat daca am nevoie de originalele awb-urilor pentru ca juristul sa se apuce de treaba.
Nu aveti nevoie de originalele awb-urilor.Daca aveti contract cu firmele respective este si mai simplu, daca ati livrat marfa in baza comenzii, iar facturile nu v-au fost refuzate la plata sau stornate, puteti promova somatia de plata fara nici o problema si doar pe baza documentelor pe care le aveti.