avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creanta

buna ziua
asi dori sa stiu daca o firma poate recupera o creanta de la o alta firma in conditiile in care firma debitoare nu a inregistrat factura in contabilitate. factura a fost emisa in septembrie 2011 si a fost transmisa personal la sediul clientului. pe factura s-au vandut niste produse, in pretul carora a fost introdus si pretul manoperei, fiindca clientul nu a dorit sa semneze un contract de executie lucrari. in 2012 le-am trimis o notificare cu privire la acea creanta, iar raspunsul a fost halucinant ca, factura respectiva nu este inregistrata in contabilitatea lor.
ce pasi trebuie sa urmam, daca mai trebuie? .....
Cel mai recent răspuns: etanasiev , utilizator 18:25, 16 Aprilie 2013
Buna ziua,
in masura in care factura este semnata de catre debitoare, adica a fost acceptata la plata, poate fi recuperata. Faptul ca nu este inregistrata in contabilitate atrage alte sanctiuni din punct de vedere juridic.
Astfel, daca aveti factura semnata aveti posibilitatea de a intenta o actiune in interiorul termenului de prescriptie.
nu am fost foarte explicita: factura respectiva nu a fost semnata in ziua care i-a fost transmisa ci l-am crezut pe cuvant pe patronul societatii respectiva, fiindca nu eram la prima factura, ca o va semna si o va transmite mai departe catre contabilitate.
din cate am observat, din practica mea, ca trebuie sa insisti in semnarea facturilor pentru a avea dovada ca acea factura este acceptata, chiar daca incepand cu 1 ianuarie 2007, de la data aderarii Romaniei la UE semnarea si stampilarea facturilor nu mai este obligatorie.
ce, dumnezeu, se intampla in tara asta eu chiar nu inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de creanta vasilemb vasilemb Buna ziua, Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa cumpar o creanta pe care vanzatorul o are de recuperat de la un client al lui. Eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume clienti neincasati titirca titirca Buna ziua,problema mea este urmatoarea: serviciul economic din institutia la care lucrez a emis facturi catre anumiti clienti ,clienti care aveau stipulat in ... (vezi toată discuția)
Contestare creanta andreea2016guest andreea2016guest Sunt inscrisa la masa credala impotriva unui debitor aflat in procedura de insolventa, alaturi de alti creditori. Pot contesta creanta creditorului care a ... (vezi toată discuția)