avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare sume clienti neincasati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare sume clienti neincasati

Buna ziua,problema mea este urmatoarea: serviciul economic din institutia la care lucrez a emis facturi catre anumiti clienti ,clienti care aveau stipulat in contract ca trebuie sa plateasca in termen de 5 zile de la data primirii facturilor. Institutia s-a trezit sa-i dea in judecata pe clientii care nu au platit dupa 2 ani,insa exista o pb: acestia nu au primit facturile(nu exista confirmari de primire) sau au refuzat primirea lor,insa li s-au calculat penalitati(conform contractului,penalitatile se calculau daca respectivul client nu platea in termen de 5 zile de la primirea facturilor).
Intrebarea mea este: se pot actiona in judecata acesti clienti in conditiile date? Si ce ar trebui sa faca institutia ,avand in vedere ca 90% din clienti nu mai exista de mult?
Cel mai recent răspuns: Lazar Ioan , Avocat 19:06, 7 Noiembrie 2009
Pentru toti clienti dvs trebuie sa aveti adresele lor. Puteti merge pe somatie de plata dar nu stiu dc veti obtine ceva. S-au incheiat contracte clare, semnate si stampilate?
Da,s-au incheiat contracte clare si semnate de ambele parti.
Problema e ca in contracte scrie ca acesti clienti platesc in termen de 30 de zile de la data primirii facturii insa,desi nu exista confirmari postale ca acestia au primit facturile,li s-au calculat totusi penalizari.
Intrebarea mea este: cum pot sa scap de ei din inregistrarile contabile ale institutiei(mai ales ca nu mai am ce recupera pt.ca 90% din ei nu mai exista)?
Nu stiu daca rezolvati ceva prin somatie de plata , intrucat creanta trebuie sa fie acceptata de debitor iar practica instantelor demonstreaza ca prin acceptarea creantelor inseamna semnarea si stampilarea fecturilor emise de dumneavoastra de catre debitor.
trebuie de stiut si sumele pe care le aveti de incasat dumneavoastra , va puteti interesa ce societati mai exista daca sunt in faliment , daca sa incput procedura falimentului , pt. a va inscrie la masa credala , si a spera ca va mai puteti recupera macar impozitul si tva platit la celele facturi.
Contactati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata..ajutor... deea_lex deea_lex tot pierd somatii de plata pe motivul ca nu fac dovada primirii facturilor de catre debitor. este adevarat ca societatea la care lucrez nu si-a parstrat in mod ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Vanzare de creanta vasilemb vasilemb Buna ziua, Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa cumpar o creanta pe care vanzatorul o are de recuperat de la un client al lui. Eu doresc sa ... (vezi toată discuția)