avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestare creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestare creanta

Sunt inscrisa la masa credala impotriva unui debitor aflat in procedura de insolventa, alaturi de alti creditori.
Pot contesta creanta creditorului care a cerut intrarea in procedura de insolventa a debitoarei, care are creanta certa stabilita de instanta dar ale carei documente nu sustin in fapt certitudinea creantei?
Desi creditorul respectiv este cel care a cerut insolventa debitoarei si instanta a decis ca, creanta acestuia este certa, documentele depuse in sustinerea certitudinii nu dovedesc in fapt certitudinea creantei....
Mentionez ca debitoarea nu si-a organizat aparare la data judecarii cererii creditorului de intrare in procedura de insolventa, inteleg ca este o acceptare tacita?
Eu vreau sa contest creanta lui pentru ca nu se sustine din documentele suport depuse in cererea deschiderii procedurii de insolventa a debitoarei, respectiv nu are vreo factura semnata nici inregistrata in contabilitatea debitoarei, doar o comanda de produse fara nici o suma mentionata, transmisa de debitoare catre acest creditor. Suplimentar, a depus in sustinere dovada ca debitoarea a revandut produsul comercializat de acest creditor. Dar nici un document de asumare/acceptare a pretului intre parti. In plus, comanda este anexa a unui contract care nu a fost depus...suspectez ca nu il au sau l-au pierdut.
Eu vrea sa contest creanta lui si sa-l inlatur de la masa credala. Este posibil?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
andreea2016guest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:26, 9 Martie 2019
Nu aveti nici o calitate pentru a contesta creanta unui creditor, creanta care in plus a fost acceptata in instanta!!!
Faptul ca sunteti si dvs creditoare a aceluias debitor va da dreptul sa va ocupati de ceea ce vi se datoreaza in conformitate cu probele pe care le detineti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)