avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita sau inscriere la masa credala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita sau inscriere la masa credala?

Buna ziua,
In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei.S-a aprobat raportul ce conţine propunerea de continuare a perioadei de observaţie din procedura generală. Pot executa debitorul sau ma inscriu la masa credala? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 15:21, 20 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Nu mai puteti pune in executare hotararea obtinuta intrucat de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Trebuie sa verificati de urgenta care este termenul limita prevazut in procedura insolventei pentru inscrierea creantelor si daca mai sunteti in termen sa formulati cerere de inscriere la masa credala a debitoarei.
Din pacate, dat fiind stadiul in care a ajuns dosarul nu cred ca mai sunteti in termen.
trebuie sa va inscrieti la masa credala. daca ati depasit termenul de inscriere, puteti adresa o cerere de repunere in termen catre judecatorul de caz, pe care sa o motivati prin faptul ca administratorul judiciar nu v-a adus la cunostinta intrarea in procedura de insolventa, cu toate ca, avand in vedere ca debitoarea avea un dosar pe rol cu dvs, trebuia sa va aiba in vedere in calitate de creditor. daca vi se admite cererea, veti putea sa va inscrieti creanta. eventualele dobanzi le veti calcula de la data scadentei pana la data deschiderii procedurii de insolventa. in cuantumul creantei veti trece inclusiv cheltuielile de judecata ocazinate de dosarul in care ati obtinut hot judecatoreasca executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise ulterior intrarii in insolventa advsys advsys buna ziua, care este procedura recuperarii debitului restant daca firma este in insolventa iar societatea noastra a emis facturi ulterior intrari in ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Publicatie vanzare executor - insolventa debitor carina.ionescu carina.ionescu Buna ziua, As dori sa aflu ce urmeaza sa se intample in situatia mea. Avem un proces de executare silita impotriva unui debitor, am afisat, ieri, publicatia ... (vezi toată discuția)