avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se face promovarea personalului in administratia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se face promovarea personalului in administratia publica

AM ABSULVIT IN 2010 STIINTE JURIDICE SI ADMINISTRATIVE BRASOV, AM DEPUS LA DEP. DE RESURSE UMANE A ANGAJATORULUI, ADEVERINTA DE LICENTA SI O LUCRARE PENTRU A PRIMI O TREAPTA DE SALARIZARE.DESI AM DEPUS TOATE AC.INCA DIN LUNA SEPTEMBRIE NU AM OBTINUT NIMIC. D-NA SECRETARA S-A MOTIVAT LA INCEPUT CA NU ARE TIMP, DUPA CARE INCEPAND CU 1.01.2011, CA NU ARE CADRUL LEGAL , DEOARECE TOATE SAL. DIN ADMINISTRATIE SE RAPORTEAZA LA CELE DIN OCTOMBRIE SI SE MAJOREAZA CU 15%. STIU CA ORDINUL COMUN NR. 42/77/2011, PREVEDE CA SE POT FACE MARIRI DE SALARII LA CEI CARE AU DOBANDIT O SPECIALIZARE PANA LA SFARSITUL ANULUI 2010 EU NU O POT DETERMINA PE AC. SECRETARA SA- MI ACORDE AC. DREPT. VA ROG SFATUITI-MA CE TREBUIE SA FAC .
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
iulianadonose, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 09:00, 18 Mai 2011
:offtopic: Interventie moderator

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea RegulamentuluiForumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
......
LEGE Nr. 285 din 28 decembrie 2010
privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice

Art. 2
În anul 2011, ............ pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.

LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 decembrie 2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

Art. 26
(1) Încadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărâri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar în funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(7) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale şi care se aprobă prin hotărâre a Guvernului sau alte acte normative specifice. (a se vedea si prevederile Legii 188/1999)

ORDIN Nr. 42/77 din 13 ianuarie 2011

III. Angajarea, promovarea şi avansarea personalului
A. Personalul care, în cursul anului 2011, trece într-o gradaţie superioară beneficiază suplimentar, în conformitate cu art. 11 din Legea-cadru nr. 284/2010, de clasele de salarizare succesive, iar salariul de bază i se majorează cu numărul de clase acordat înmulţit cu valoarea unei clase de salarizare de 2,5% din salariul de bază.

Desi mesajul dvs., asa cum este formulat ca forma si continut, este mai greu de inteles, consider ca se poate solutina favorabil, cu conditia de a se manifesta flexibilitate de intelegere a prevederilor din acete normative de mai sus, .
In fond, in toate cele 3 acte care reglementeaza promovarea in functia publica, nu exista interdictii exprese in sensul celor dorite de dvs.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Am si eu o intrebare...daca in cursul anului 2011 absolv studii postuniversitare de masterat...institutia publica la care sunt angajata imi poate oferi o marire la salar?
Nu cred ca absolvirea unor studii de masterat duce implicit la majorarea salariului ... in sistemul bugetar, salariile sunt stabilite prin lege.
Absolvirea studiilor de masterat poate, in cel mai bun caz, sa conduca la posibilitatea participarii la examenul pentru ocuparea unei functii de conducere.
Potrivit reglementarilor in vigoare ocuparea prin promovare a unei functiii de conduxcere este conditionata de master.
Atentie, nu in orice specialitate! Consultati L188/1999, L284/2010 si 285/2010..

Alte discuții în legătură

Reincadrari pe post oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, de la institituia ierarhic superioara ni s-a solicitat sa se faca reincadarile pe post ale salariatilor cf. Legii noi a salarizarii ... (vezi toată discuția)
Legile salarizarii deliasindia deliasindia VA ROG CINE POATE SA-MI EXPLICE In baza art.4 alin 2 Anexa 1 cap II din Legea 284/2010 coroborat cu art.6 alin 1 din legea 285/2010: \"Absolventii ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in functie IrimiaAdrian IrimiaAdrian Am absolvit facultatea in 2007. In 2008 am devanit functionar public dar postul nu prevedea studii superioare.In 2010 am absolvit masterul. Eu sunt incadrat ... (vezi toată discuția)