avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrarea in functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrarea in functie

Am absolvit facultatea in 2007. In 2008 am devanit functionar public dar postul nu prevedea studii superioare.In 2010 am absolvit masterul. Eu sunt incadrat tot pe studii medi. Legea nu prevede transformarea postului?? Sau trebuie sa mai fac inca o facultate sa mi se recunoasca studiile pt ca de la resurse umane raspusnul asta il am???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 2 Noiembrie 2013
Legea nr.284/2010 :
Art. 26. - (1) Incadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situaţia in care promovarea personalului bugetar in funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent in statul de funcţii.
(3) In situaţia in care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice in funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărare a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post cu studii medii in post cu studii superioare minona minona in ce conditii poate fi transformata o functie cu studii medii in functie cu studii superioare. (vezi toată discuția)
Functie de muncitor necalificat ContSters314746 ContSters314746 Buna ziua, Numele meu e Andrei, am 28 ani si lucrez de 8 ani intr-un institut de cercetare pe functia de muncitor necalificat. In 2008 am absolvit facultatea, ... (vezi toată discuția)
Administrator de patrimoniu lucian35 lucian35 Buna ziua, sunt administrator financiar(de patrimoniu) de 2 ( ani) la un liceu. Postul meu este pe studii medii si as vrea sa stiu cum sa procedez sau ce ... (vezi toată discuția)