Am absolvit facultatea in 2007. In 2008 am devanit functionar public dar postul nu prevedea studii superioare.In 2010 am absolvit masterul. Eu sunt incadrat tot pe studii medi. Legea nu prevede transformarea postului?? Sau trebuie sa mai fac inca o facultate sa mi se recunoasca studiile pt ca de la resurse umane raspusnul asta il am???
Legea nr.284/2010 :
Art. 26. - (1) Incadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situaţia in care promovarea personalului bugetar in funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent in statul de funcţii.
(3) In situaţia in care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice in funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărare a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.