Ar fi interesant daca ati crea o sectiune, pe forum, strict pentru institutiile publice...problemele, mai ales de natura juridica, sunt destul de complexe si in acest domeniu...Va multumesc...
Multumim de sugestie. Am nevoie de mai multe amanunte.
Ce ar trebui sa acopere, mai exact, aceasta sectiune: Relatiile dintre institutii publice? Statutul functionarilor publici? Din perspectiva lucrului cu institutiile publice, avem deja o sectiune de contencios administrativ.
Partea de "contencios administrativ" nu acopera in totalitate discutiile ce ar putea genera din interpretarea normelor care reglementeaza activitatea institutiilor de stat. De circa 3 luni de zile lucrez la o astfel de instituie ( venind din mediul privat ) si, sincer, am descoperit in noua activitate foarte multe lucruri interpretabile prin legislatie. Un simplu exemplu : o persoana este aleasa consilier local pe lista unui partid...pana la validarea mandatului demisioneaza din partid. Comisia de validare va aplica prevederile Legii nr. 215/2001 sau ale OG nr. 35/2002 ?...un alt exemplu...Un consiliul Local/Judetean poate cofinanta o lucrare de extindere a retelei de gaze in conditiile in care aceasta intra in patrimoniul privat al operatorului, peroana juridica ?...
evident, exemplele pot continua...
Consultand site-urile institutiilor de stat ( consilii locale si judetene din tara), am descoperit ca probleme similare sunt rezolvate, din punct de vedere al legalitatii, in mod diverit...
este posibil ca si alti colegi sa aiba nedumeri in hatisul asta legislativ...va multumesc...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contencios
dorel paraschiv
Sunt consilier local .
In data de 30.10.2008 partidul m-a exclus din partid si a trimis o adresa Primariei ca sa-mi pierd calitatea de consilier local.
Intre ... (vezi toată discuția)
Intrebare
julien_slbz
Poate un consiliu local sa cofinanteze ( prin asociere ) o investitie care , dupa finalizare , intra in patrimoniul privat al unui SA...? este vorba de o ... (vezi toată discuția)