Buna ziua
Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva macar cu un sfat ,pt ca am primit astazi o somatie cu titlu executoriu ,pe numele tatalui meu care a decedat din 2008 si d-sul ava un credit la din 2004 dar la care a vea asigurare.In timp util am fost la reprezentanta si am depus dosarul de daune si am crezut ca s-a rezolvat problema ,dar banca a vindut la o firma de recuperare si asigurarea nu avea cui sa-i faca plata .si se pare ca au uitat sa mai solutioneze acest caz din 2008...dar am primit acasa SOMATIE ....am fost la asigurare si au sunat la reprezentanta la bucuresti ...dar ce sa fac eu acum ....ca mi-au spus ca ma suna ...si SOMATIA este cu termen de 1 zi si cei de asigurare au vb cu executoarea samai astepte sa vada ce este cu acest dosar ....ce se poate intimpla oare ?:(:(
@magureanu_77 : Va rog frumos sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie deoarece in forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.
Citatia nu este titlu executoriu...este doar un act de procedura.Poate reveniti cu detalii.
Teoretic, puteti invoca nulitatea executarii silite-pe calea contestatiei la executare daca nu a fost respectata procedura prevazuta de disp. art.397-398 C.proc.civ.-pana solutionati problema asigurarii/dosarului de daune.
Aveti dreptate este Somatie SI IN CAZUL IN CARE NU ESE PLATITA SUMA VOR PROCEDA LA EXECUTARE SILITA CONFORM LEGII, SE POATE ASA FARA SA EXISTE O SENTINTA ? MAI ALES CA EXISTA SI ASIGURARE .....SE POATE FACE RAU CEVA ACUM PE TERMEN SCURT PINA SE REZOLVA SPER CU ASIGURAREA ?
VA MULTUMESC !
Oug 119/2007
cirus
o executare silita in baza unei ordonante emise pe O.U.G. 119/2007 se anuleaza daca se stabileste ca titlul executor nu era valabil deoarece am introdus ... (vezi toată discuția)