avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie somatie executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie somatie executare silita ANAF

Am primit din partea ANAF o somatie de incepere a executarii silite in temeiul unui titlu executoriu (diferente impozit anual de regularizat) anexat. Si somatia si titlul sunt emise in aceeasi data,12.03.2013, si ambele mentioneaza posibilitatea contestarii in termen de 15 zile. Nu stiu exact ce trebuie contestat, somatia?, titlul?, ambele?, impreuna sau separat?. Mentionez ca nici pe somatie nici pe titlu nu apare numarul dosarului de executare, iar deciziile de impunere si de calcul accesorii in baza carora a fost emis titlul executoriu dateaza din 2006, 2007, 2008, 2009 , 2010 si nu mi-au fost comunicate niciodata.
In cazul in care cineva binevoieste sa ma lumineze si ma apuc de facut contestatie, as mai vrea sa aflu si daca se plateste taxa judiciara de timbru si daca da, ce valoare are si cand trebuie achitata.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:51, 3 Aprilie 2013
Puteţi formula o singură contestaţie împotriva titlului executoriu şi a somaţiei. Dacă veţi cere suspendarea executării silite până la soluţionarea contestaţiei instanţa vă va impune plata unei cauţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)