avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina - concediu risc maternal; cine plateste?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina - concediu risc maternal; cine plateste?

buna ziua.am si eu o nelamurire,daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.sunt insarcinata in sapt8 si probabil voi intra in concediu de risc maternal.intrebarea mea este:in cazul asta cine imi plateste incontinuare cartea de munca si concediul medical?angajatorul?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 18 Mai 2011
1. Din OUG 158/2005:
Art. 31. - (1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordã în condiţiile prevãzute de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordã o indemnizaţie de risc maternal care se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordã fãrã condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevãzute la alin. (2) reprezintã 75% din baza de calcul stabilitã conform prevederilor art. 10.

2. Dvs. duceti certificatul medical la angajator care il calculeaza si il plateste si apoi recupereaza toti banii de la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal miela miela Buna ziua, Sunt insarcinata in doua luni si angajata cu norma intreaga la o firma, as vrea sa ma mut la alta firma . In acest caz as putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical de risc maternal KlaraS KlaraS Cum este platit concediul medical de risc maternal? (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal mickyy mickyy Mi s-a facut cerclaj de curind,si mi s-a recomandat repaus la pat.Am avut concediu 2 saptamani,pe urma l-am prelungit iar cu 2 saptamani si trebuie sa tot fac ... (vezi toată discuția)