avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizarea mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizarea mijloacelor fixe

Buna ziua. La societatea unde lucrez m-am intalnit cu urmatoarea situatie: avem niste magazii care sunt amortizabile in 8 ani. Dupa 3 ani de amortizare se fac niste investitii foarte mari la aceste magazii. Am facut doua linii distincte in tabelul de amortizare, unde, pe o linie am calculat in continuare, amortizarea valorii vechi, iar pe a doua linie am inceput sa calculez amortizarea investitiei. Intrebarea mea este, daca valoarea investitiei trebuie amortizata pe durata de ani ramasa, adica pe 5 ani, sau pot sa amortizez pe 8 ani ? cat este durata normala da functionare ( precizez ca valoarea investitiei este f mare, mai mare decat valoarea initiala a magaziilor ). Va multumesc

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix second hand gothardmihaela gothardmihaela pot calcula amortizare la un auto vechi de 3 ani cumparat de la persoana fizica ,cu valoarea de 60.000 lei, si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Amortizare rodia rodia O firma care a facut investitii la un spatiu inchiriat, dupa ce a trecut val.investitiei cand aceasta s-a finalizat in contul 212 a inceput amortizarea ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)