avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical dupa Concediu crestere copil in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical dupa Concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani

Am si eu o nelamurire.
O persoana revine la lucru dupa o perioada de 2 ani pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
Prezinta un Concediu medical pentru ingrijire copil pana la sfarsitul lunii, in aceeasi zi in care se face reincadrarea in munca.
Care este stagiul de cotizare pentru acest Concediu?
Art, 7 din OUG 158/2005 imi spune ca stagiul minim de cotizatie pentru acordarea drepturilor ... este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. Sa inteleg ca nu are stgaiu de cotizatie pentru calculul indemnizatiei de concediu si nu beneficiaza de nici un drept salarial?
:-/
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 13:35, 10 Iulie 2008
Având în vedere că perioada în care asiguratul beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului se consideră perioada asimilata stagiului de cotizare, indemnizaţiile pentru concediile medicale ulterioare expirării concediului pentru creşterea copilului, se plătesc în condiţiile O.U.G. nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate .
Ca baza de calcul se foloseste salariul minim brut pe tara , adica 500 lei
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala la baza de calcul concediu medical la intoarcerea din cresterea copilului rodica enescu rodica enescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La intoarcerea din cresterea copilului (oct.2009) in prima zi mama prezinta certificat de concediu ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie concediu medical daniela.ilea daniela.ilea in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil ,care este baza de calcul care se ia pentru calculul concediului medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical dupa incetarea concediului crestere si ingrijire copil pana la 2 ani marianabacescu marianabacescu Acordare concediu medical pentru sarcina si lauzie dupa incetarea concediului crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. Care este stagiul de cotizare in cazul ... (vezi toată discuția)